Разговаряме с инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на Топлофикация Русе.Инж.

...
Разговаряме с инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на Топлофикация Русе.Инж.
Коментари Харесай

Инж. Севдалин Желев, директор на Топлофикация Русе: Бизнесът иска спокойствие и сигурност


Разговаряме с инж. Севдалин Желев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Русе ".

Инж. Севдалин Желев, каква беше за Вас 2022 година и с какви упования влизате в Новата 2023 година?
-->
Изпратихме една сложна година. 2022 година беше белязана от доста неприятни събития, които предизвикаха големи вреди за стопанската система. Това беше година, в която се превърнахме в косвени жертви на последствията от войната в Украйна. Политическата неустойчивост дружно със стремителното увеличение на цените засегнаха директно всички жители и бизнеса.

Както всяка година „ престъпвам прага “ на 2023 година с упования за едно ново начало. Надявам се Европа да се стабилизира, тъй като всяко разтърсване рефлектира върху всяка една страна. Искрено имам вяра, че най-сетне ще имаме по този начин нужната политическа непоклатимост, с цел да може вниманието и силата на държавното управление да бъдат ориентирани към належащите проблеми на България.

Имаше ли закъснение на някои от плановете Ви в резултат на икономическата и енергийна рецесия?

Въпреки компликациите, пред които бяхме изправени през 2022 година, ние продължихме да изпълняваме отговорно уговорките към нашите клиенти и работихме по довършването на нашата огромна инвестиция -  внедряването в употреба на модерните когенераторни мощности, с които " Топлофикация Русе " ще създава сила от природен газ. Инсталирането и привеждането в работен режим на първите 3 когенератора е към своя край. Очаква се газовите мощности да проработят напълно скоро откакто преминат всички належащо тестови тествания.

Модернизацията и цялостната енергийна промяна остават един от най-важните цели за нас и през 2023 година Ще продължим с вложенията в произвеждане на чиста сила от различни горива. С реализирането на всеки наш план способстваме за възстановяване на качеството на въздуха в Русе.

През 2023 година, откакто бъдат включени в употреба трите газови когенератора, ще влагаме в още два. Паралелно работим и по плана за произвеждане на сила от биогаз.

Смятам, че една от първите задания, които би трябвало да бъдат сложени на дневен ред е предоговарянето на поетите задължения за понижаване на въглеродните излъчвания с 40%. В противоположен случай доста базови мощности ще бъдат закрити, което от своя страна трансформира непосредствено България от експортьор във вносител на електрическа енергия. От това ще пострада цялата стопанска система на страната ни. Поради неналичието на различни мощности, закриването на въглищните централи ще разклати енергийната система тъкмо по време на енергийна рецесия и не на последно място стотици хиляди служащи ще останат без работа и опция да изхранват фамилиите си.

Вярвам, че разсъдъкът ще надделее и националният интерес ще бъде подложен пред персоналния!

Има ли нещо, за което не Ви стигна времето през миналата година?

Всичко, което планирахме и зависеше от нас, го изпълнихме.

Какви са упоритостите Ви за развиването на " Топлофикация Русе " в идващите години?

Работим интензивно за енергийната промяна на " Топлофикация Русе ".

За нас от основно значение е в къси периоди да понижим количеството на употребяваните твърди изкопаеми горива като на тяхно място ще използваме различни. По този метод ще отговорим на амбициозните европейски цели за опазването на околната среда. Ние избрахме да влагаме точно в газови когенератори, тъй като при тях се употребява технология, потвърдила своите прерогативи през годините. Тези мощности се употребяват в цяла Европа заради тяхната висока успеваемост.

Как успявате да мотивирате екипи си изключително по време на рецесия?

С годините съм се научил, че най-важното при работата с хора и като цяло в междуличностните отношение е взаимното почитание. Смятам, че когато се отнасяш с схващане, почитание и обикновено човешко отношение, хората се усещат ценени. Винаги съм следвал дипломатичния и либерален, само че и насочен към резултатите метод. Хората би трябвало да се усещат спокойни, че имат опцията да споделят мнението си, даже то да е друго от това на управлението. Мога да Ви уверя, че в нашето дружество всеки мнение се изслушва и тогава се взимат решения.

Най-важното за триумфа на едно дружество е ентусиазмът и лоялността на чиновниците. Повярвайте ми, един човек не може да бъдат арестуван да работи, където и да било, единствено поради положителното възнаграждение.

Независимо, че за всеки дефиницията за благополучие е друга, считам, че за всички нас е от огромно значение, когато се усещаме оценени като персони и като експерти.

Пожеланието Ви за Новата 2023 година

Желая на всички 2023 година да донесе повече здраве и шанс. Нека се радваме на доста персонални и професионални триумфи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР