Разглежданите миналия четвъртък в правна комисия закони в никакъв случай

...
Разглежданите миналия четвъртък в правна комисия закони в никакъв случай
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: В нашето общество има дефицит на чувство за справедливост


„ Разглежданите предишния четвъртък в правна комисия закони никога не могат да се нарекат. Залага се нещо, което или е неизпълнимо, или не е положително за България “, сподели Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа в предаването „ Лице в лице “.

Според него препоръчаните текстове опонират на Конституцията.

„ Когато прокурорът не е образувал досъдебно произвеждане, не може да желаеме от съда да каже дали има углавен развой. Приемането на такава наредба е противоконституционно и с нищо няма да усъвършенства правораздаването в България “, добави Ясен Тодоров.

По думите му статутът на е доста по-различен отпреди 20 години.

„ Бяха признати доста промени, които на практика лимитират властта на основния прокурор и приравняват неговия наказателно-правен статут със статута на всеки един магистрат. Всеки български прокурор може да организира следствие против основния прокурор. Може да се организира произвеждане по неговото премахване “, сподели Ясен Тодоров.

Според Тодоров Наказателният кодекс би трябвало да бъде осъвременен.

„ Бил съм ръководител на етичната комисия в предходния състав на Висш съдебен съвет и през мен са минали към 10 000 тъжби на жители. Отговорно настоявам, че по-голямата част от тях са тъжби на жители против правилността на правосъдни решения. В нашето общество има недостиг на възприятие за правдивост “, сподели Тодоров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР