Раздробените резултати от парламентарните избори в България затрудняват съставянето на

...
Раздробените резултати от парламентарните избори в България затрудняват съставянето на
Коментари Харесай

САЩ за България: Стратегическа страна, но с корупция и олигарси

Раздробените резултати от парламентарните избори в България затрудняват съставянето на държавно управление. Бъдещият кабинет е изправен пред редица провокации, измежду които битката с пандемията от ковид и ескалиращото напрежение в района на Черно море. Проблем за страната съставлява корупцията, изключително при огромните инфраструктурни и енергийни планове. Влиянието на олигарсите и незаконните групи върху някои процеси на взимане на решения и държавни институции също е проблем. 

Това са главните заключения от анализ, подготвен по поръчка за Изследователската работа на Конгреса (CRS) на Съединени американски щати, представен от БГНЕС.

Само преди месец и половина още веднъж натъртиха на проблемите с корупцията и призоваха България да почита демократичните полезности и върховенството на закона. Боб Менендес (демократ от Ню Джърси) и най-старшия републиканец в комисията, Джим Риш от Айдахо дори предупреждаваха, че актуалното положение на вътрешната политика в България е " съществено предизвикателство " пред двустранните връзки.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР