Разделното хранене е популярен хранителен режим, за който са изписани

...
Разделното хранене е популярен хранителен режим, за който са изписани
Коментари Харесай

Диета с разделно хранене

Разделното хранене е известен хранителен режим, за който са изписани доста книги и се слави като един от най-здравословните способи за събаряне на килограми. Идеята на тази диета е да предотврати комбинацията на кисели и алкални храни. Методът е основан през 1920 години от Уилям Хауърд Хей, който за пръв път разделя храните 3 групи – киселинни, алкални и неутрални.

Настоящите вариации на първичната диета на Хей са в действителност доста, само че всички дават обещание загуба на тегло по елементарен и изцяло натурален метод. При диетите с разделно хранене в границите на 1 ден можете да приемате храна единствено от избрана хранителна група – единствено плодове, единствено зеленчуци, единствено месо и т.н.

Несъмнено най-известната диета, чиито основи се градят на разделното хранене, е 90-дневната диета, само че има и доста други по-кратки разновидности. Успехът им е неоспорим и доста дами споделят, че са постигнали положителни резултати. B основата на разделното хранене стои концепцията за вярно съчетание на храните.

Приемането на протеинови и въглехидратни храни наложително се отделя в разнообразни хранения, защото за ефикасното храносмилане са нужни разнообразни ензими. Когато комбинираме храните погрешно, затрудняваме организма и по този начин се стига до качване на килограми. За да добиете по-ясна визия за самата концепция, запознайте се с главните правила, които би трябвало да се следват.

1. Протеините и въглехидратите да се одобряват отделно;

 Пържола със зеленчуци

2. Приемът на храни от разнообразни групи да става през интервал от най-малко 4 часа;

3. Плодовете не би трябвало да служат като десерт, а като независимо хранене, за предпочитане закуска;

4. Млякото не може да се съчетава с храни, съдържащи протеини или въглехидрати;

5. Тестените храни се свеждат до най-малко, като е най-добре да им посветите обособен ден, който да заблуди тялото, че приемът на въглехидрати не е спрял напълно;

6. Варивата също е желателно да се понижат, защото съдържат в състава си по едно и също време протеини и въглехидрати;

7. В едно ястие не трябва да се комбинират два или повече протеина, т.е. не може да ядете свинска пържола, приготвена със сметана и т.н.

8. Въглехидратите могат да се комбинират най-добре със зеленчуци (филия с лютеница или с пресни зеленчуци).

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР