Разделена нация и разделен политически елит са пречка за постигането

...
Разделена нация и разделен политически елит са пречка за постигането
Коментари Харесай

Кючюк разкри голямата пречка пред България

Разделена нация и разграничен политически хайлайф са спънка за постигането на националните цели като Шенген и Еврозоната. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ водачът на европейските либерали Илхан Кючюк.

„ България наподобява комплицирано извън – нямаме ясни позиции, не можем да подредим личния си двор и да излъчим държавно управление. Очакванията са България да е способен член на Европейски Съюз, а не сме. През годините не можахме да разберем, че Брюксел не е външна политика за нас. Брюксел не е диктат, а дава независимост на България да се показва “, разяснява Кючюк.
-->
Относно признатата оставка на Мария Габриел като еврокомисар той уточни, че би трябвало да стартира нова процедура за избор на комисар от България.

„ Притеснителен е интервалът, в който България няма да има еврокомисар. Някой би трябвало да седи на масата. В тази комплицирана конюнктура, в която нямаме постоянно държавно управление, а служебно с лимитирани пълномощия – в този момент имаме овакантено място в Европейската комисия. Кой мислите, че ще пази нашите ползи – Германия, Франция, Румъния? Кой ще стои на нашето място? Българският стол ще е празен “, акцентира евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа ".

„ Движение за права и свободи поддържа институционалния ред. Основна кардинална позиция на Движение за права и свободи е, че управляващите би трябвало да си взаимодействат. Политиците имат роля, вписана в Конституцията. Много ясно е казано до каква степен стига политиката. Нашето схващане за правосъдна промяна е осъществяването на съществена такава ", сподели Кючюк. Той напомни, че само Движение за права и свободи внесе в Народното събрание план за конституционни промени, с които да се реализира дълбока правосъдна промяна, гарантираща независимостта и успеваемостта на системата. Проектът предвиждаше делене на Висш съдебен съвет на прокурорска и съдийска колегии и механизъм за надзор над основния прокурор.

„ Ако би трябвало да се направи смислена правосъдна промяна, Движение за права и свободи е разполагаем “, уточни евродепутатът от Движение за права и свободи.

Той ще открие на следващия ден форума „ Европейски Съюз среща Балканите “, който ще се организира в София. Организатори на събитието са партия АЛДЕ, с поддръжката на Европейския демократичен конгрес и Атлантическия клуб в България.

„ 50 години, откогато стартира политиката по разширение, тя се трансформира в най-важния външнополитически инструмент на Европейски Съюз. България и Румъния станаха членки на Европейски Съюз. На Украйна бе даден статут на кандидат-член. Косово получи визова либерализация. Като докладчик съм казвал, че е в наш интерес Северна Македония да стане част от Европейски Съюз, само че в никакъв случай не съм не запомнил тематиката за човешките права и свободи “, сподели още евродепутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР