Разбивката на касовата бележка за потребители няма да намали цените

...
Разбивката на касовата бележка за потребители няма да намали цените
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Подробната касова бележка няма да намали цените на горивата

Разбивката на касовата записка за консуматори няма да понижи цените на горивата. Пазарът на горивата е постоянен и няма фрапантно повишаване на цените през тази година. Това разяснява пред bTV Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.

След последните митинги се появи концепция на касовата записка да се написа какъв брой е Данък добавена стойност, какъв брой е акцизът, какъв брой отива към страната. По думите на Терзиев с митинги не може да се ръководи цената на горивата.

Покупната цена е комерсиална загадка и разкриването й би било популизъм, съобщи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация.

" Покупните цени са комерсиална загадка и то освен в България, само че и в Европейски Съюз, имаме горива, които се внасят от прилежащи страни, които имат дъщерни компании тук, това значи, че ще разкрием комерсиална загадка сред български и европейски компании ", разясни Терзиев.

Надяваме се да се договорим за друга опция, посредством която да се вижда по какъв начин се образува цената на горивата.

Пазарът на горивата е постоянен, разясни още той.

За злополуката в колонка с пропан-бутан на бензиностанция той бе безапелационен, че това е шофьорска неточност.

Живодар Терзиев изясни и че има проблем при надзора на автомобилните и на битовите газови уредби.

Терзиев е песимистичен, че видео наблюдението на данъчните хранилища ще спре контрабандата, само че съгласно него това е добра крачка. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР