Районната прокуратурата в Хасково, териториално отделение – Свиленград, е привлякла

...
Районната прокуратурата в Хасково, териториално отделение – Свиленград, е привлякла
Коментари Харесай

Спипаха 29 бежанци и двамата им каналджии

Районната прокуратурата в Хасково, териториално поделение – Свиленград, е привлякла като обвинени Н.С., на 30 година, и Ф.М., на 25 година, за това, че на 4.06.2021 година, в град Любимец, двамата в съучастничество като причинители, за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на превоз, на 29 непознати жители да преминат през страната в нарушаване на закона и действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – автомобил Fiat Ducato – закононарушение по член 281 ал.2 т.1 и т.5 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 4.06.2021 година, към 23.30 ч., в гр. Любимец, обл. Хасково, полицейски чиновници от районно управление (на МВР) - Свиленград и ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково, направили инспекция на товарен автомобил, марка Fiat Ducato, ръководен от Н.С. В колата се намирал и Ф.М. Установено било, че в автомобила пътували 29 мъже, жители на Иран и Ирак. По-рано, същия ден, чужденците влезнали в България от Гърция, в землището на с. Мезек, общ. Свиленград. Продължили да се движат пешком няколко часа и стигнали гориста околност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали Н.С. и Ф.М. Чужденците се качили в колата. Обвиняемите трябвало да ги закарат до гр. София, като за задачата щели да получат заплащане. Чуждите жители са настанени в миграционен център.

Обвиняемите Н.С и Ф.М. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. По досъдебното произвеждане се правят следствени дейности под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР