Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство след оказана яростна

...
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство след оказана яростна
Коментари Харесай

Полицаи пострадаха при яростна съпротива на тумба в махала край Варна

Районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане след оказана гневна опозиция при опит за арест на мъж и жена в с. Синдел.

Рано заран към 06,30 часа на 9 март т. година, в къща в селото, при отработването на сигнал за случай и опит да бъдат арестувани и отведени в полицейско ръководство, 37-годишната М.М. и 40-годишният Ю.А. оказали гневна опозиция на чиновниците на реда, като пречат на полицейските чиновници да изпълнят отговорностите си.

След като били поканени да ги съпроводят до полицейското ръководство, мъжът и дамата отказали изрично и почнали да хвърлят по тях разнообразни предмети. От къщата излезли още хора, измежду които бил и 18-годишният наследник на М.М., като всички те се присъединили в дейностите против служителите на реда и почнали да хвърлят дървета, железа, камъни и други предмети.

Стигнало се до там, че 18-годишният юноша блъснал един от служителите на реда с дърво и извадил нож, с който почнал да заплашва да нарани останалите чиновниците на реда. След създаден изстрел във въздуха, обстановката била овладяна. Задържани са общо 8 души, измежду които 37-годишната жена и 40-годишният мъж, а 18-годишният съумял да избяга. По-късно младежът бил издирен и също е арестуван.

С разпореждане на прокуратурата в ареста за 72 часа остават мъжът на 40 година, 37-годишната жена и 18-годишния юноша. Работата по случая продължава, като се води досъдебно произвеждане по член 270 от Наказателен кодекс под надзора на районна прокуратура – Варна.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за определяне типа на телесните повреди, които двама полицейски чиновници са получили при осъществяването на служебните си отговорности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР