Районната прокуратура в Самоков разследва случая с нападнатото дете от

...
Районната прокуратура в Самоков разследва случая с нападнатото дете от
Коментари Харесай

До три години затвор за стопанина на питбула, нападнал дете в Самоков

Районната прокуратура в Самоков проверява случая с нападнатото дете от питбул в Самоков. Стопанинът на животното ще бъде разследван за неполагане на задоволително грижи за гръбначно животно, довело до причиняване на междинна телесна щета. До три години „ отнемане от независимост “ или пробация и санкция до 5 хиляди лв.. Такова наказване планува закона за сходен вид закононарушения.

Сигналът за случая е подаден в последния ден на юли. Кучето скочило на 11-годишно момче и го нахапало. След няколкоминутна битка намиращите се наоколо очевидци на случая съумели да разтърват кучето от детето. Животното било без намордник и водено от мъж, който не направил никакъв опит да го издърпа от момчето, а единствено пуснал мотива, оповестяват от прокуратурата. Веднага след случая той напуснал местопроизшествието дружно с питбула и съпътстващите го двама мъже.

Момчето било превозено до лечебно заведение за оказване на здравна помощ.

В хода на следствието са разпитани очевидци, осъществени са разпознавания, назначени са съдебномедицинска и ветеринарномедицинска експертизи.

От направена информация е видно, че лидерът на питбула – 43-годишният Д.К., е осъждан.

След запознаване с материалите по делото наблюдаващият прокурор е решил, че мъжът следва да бъде упрекнат и е арестуван за 72 часа. За такова закононарушение законът планува наказване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР