Районната прокуратура в Поморие предаде на съд 27-годишния Веселин К.,

...
Районната прокуратура в Поморие предаде на съд 27-годишния Веселин К.,
Коментари Харесай

Съдят нападателите на журналиста Стоян Тончев

Районната прокуратура в Поморие съобщи на съд 27-годишния Веселин К., гражданин на града. Той е обвиняем за това, че на 14.01.2016 година в Поморие, наоколо до постройката на Община Поморие, в качеството му на причинител, в съучастничество с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастничество с Мартин Д. (помагач, обезпечил средството за осъществяване на престъплението), удряйки с железен предмет (телескопична палка) в региона на лицето и главата, предизвикал междинна телесна щета на Стоян Тончев, изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което довело до трайно усложнение на речта, като телесната щета е породена с особена свирепост. На съд е предаден и 31-годишния Мартин Д.

На 14 януари 2016 година потърпевшият се прибирал към дома си пешком. Изведнъж видял маскиран мъж пред себе си, който се затичал към него, като в едната си ръка държал палка, а в другата - нож. Мъжът блъснал мощно Тончев по лицето с палката. От удара потърпевшият паднал обратно и блъснал главата си в земята. След това видял и втори маскиран мъж. Двамата нападатели нанесли голям брой удари по лицето и главата на пострадалия с палката и с различен железен предмет, който потърпевшият оприличил на "бокс ".

Все отново Тончев съумял да стане и побягнал по улицата, крещейки. Малко по-късно обаче още веднъж бил застигнат от единия нападател, който му нанесъл нови удари с палката по лицето и главата.

Предстои Районният съд в Поморие да назначи дата за осъществяване на правосъдното съвещание.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР