Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 22-годишния молдовски гражданин

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 22-годишния молдовски гражданин
Коментари Харесай

След 4 дни издирване: Задържаха молдовец за трафик на сирийци

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен 22-годишния молдовски жител с букви А.В. за трафик на мигранти. Той бил засечен на 24 март т. година 2024 година в землището на село Труд, а в колата му „ Пежо " имало 9 сирийци.

На тази дата на автомагистрала „ Тракия " полицейски патрул подал сигнал за прекъсване на автомобила, ръководен от него. Водачът не се подчинил на разпореждането, като нараснал скоростта и последвало гонене. Впоследствие А.В. се блъснал в крайпътната мантинела и напуснал местопроизшествието. В
автомобила, взет чартърен, се намирали 9 чужденци - жители на Сирия, измежду които и две малолетни момчета - на 16 и 17 година

Всички са били откарани в болница за обзор, не са потърпевши. Настанени са в миграционен център у нас. На 28 март 2024 година А.В. е бил открит на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост " при опит да напусне страната в посока към Румъния.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР