Районната прокуратура в Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районната прокуратура в Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Мъж от Ветово отива на съд в Монтана за телефонна измама

Районната прокуратура в Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против участници в телефонна машинация на жена

Тримата обвинени по делото са осъждани.

Обвиняемият Д.Г. живеел във Ветово. Решил да се занимава с „ телефонни измами “, като за задачата в края на 2018 година разгласил публикация в интернет за предложение на работа за пощальон. Ангажиментите включвали транспортиране на документи и пари със личен превоз против възнаграждение, оповестиха от прокуратурата.

С него се свързал К.К., който приел предлагането му. Заедно с татко си - В.А., изпълнявал дадените им инструкции – взимане и превозване на пари и други движимости от разнообразни обитаеми места в Русе. Двамата се досетили, че същите (главно златни накити) са добити вследствие на закононарушение, само че траяли да ги транспортират.

На 18.03.2019 година Ц.Д. от Монтана получила телефонни позвънявания на домашния и мобилния си телефон от непознати лица. Единият се показал за лекар, а другият - за полицейски чиновник. Жената била въведена в подвеждане за нуждата да изтегли спестяванията си за залавяне на причинители на телефонни измами. Тя изпълнила дадените ѝ инструкции и оставила портмоне със сумата от 1200 лв. на скамейка в региона на хипермаркет на бул. „ Трети март “ в Монтана.

По разпореждането на обвинения Д.Г. парите били взети от съучастниците му – обвинените К.К. и В.А.

На идващия ден потърпевшата жена била осведомена по телефона от „ служителя на реда “, че е следена и още веднъж би трябвало да помогне за откриване на закононарушение. За задачата тя посетила клон на банка и изтеглила 6000 лв.. Сложила парите в хартиено пликче и го оставила до дърво в градинка в региона на бул. „ Трети март “ в Монтана.

Тази сума също била взета от К.К. и В.А. и дружно с други парични средства трябвало да бъде закарана в Русе. В региона на Бяла те били спрени за инспекция от полицейски чиновници. Било им разяснено за съществуване на информация за техните дейности, както и че следва да спомагат на способените органи при залавяне на уредника на закононарушението.

Д.Г. бил арестуван сега на взимане на плик, оставен му на уговореното място от съучастниците му.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане, завършило с импортирания в съда обвинителен акт. С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура - Монтана паричната сума в размер на 7200 лв. е върната на Ц.Д.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР