Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора не регистрира листата

...
Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора не регистрира листата
Коментари Харесай

РИК-Стара Загора отказа да регистрира листата на ДБ

Районната изборна комисия (РИК) в Стара Загора не записва листата с претендентите за депутати на " Демократична България ". Според  причината за отхвърли е, че кандидатската листа и пълномощното не са подписани собственоръчно от представляващите обединяването Христо Иванов и Атанас Атанасов, както изисква Изборният кодекс, а " върху тях е сложена сигнатура. 

Решението на районната комисия може да бъде обжалвано в тридневен период, което евентуално ще направи обединението. Все още няма коментар от Демократична България. 

От РИК са изискали от Демократична България " показват нужните документи подписани собственоръчно от представляващите обединението, както и показаните разпечатани бумаги /предложение и пълномощно/ да бъдат изпратени на електронната поща на РИК до 17,00 часа на 12.10.2021г. /законово регламентирания период за вписване на кандидатски листи/ ". Водачът на листата в Стара загора Атанас Славов, който е учител по конституционно право е поканен да " завери показаните бумаги, като правилни с оригиналите им, само че той отхвърли с аргумента, че легализация съгласно него не е нужна ", написа в решението за отвод.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР