Районна прокуратура - Шумен приключи работа по нови десет бързи

...
Районна прокуратура - Шумен приключи работа по нови десет бързи
Коментари Харесай

УДАРНО: Прокуратурата в Шумен със 105 осъдителни присъди за месец

Районна прокуратура - Шумен завърши работа по нови 10 бързи полицейски производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс. Те са стартирани на 13 декември 2021 година, когато група от 10 млади мъже, минали без позволение границата на Република България, била арестувана покрай Велики Преслав.

Групата била от осем пълнолетни и двама малолетни мъже, всички без документи за идентичност, минали през държавната границата сред Република Турция и Република България на незнайно за тях място.

Пълнолетните мъже са наказани на по една година „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването им е отсрочено с 3 години изпитателен период. Те би трябвало да заплатят и санкция в размер на 200 лв.. Непълнолетните са наказани на по шест месеца „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.
свързани новини6756на 08.07.20215709на 29.04.2021
Одобрените от Районен съд – Шумен съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.

За интервала 12 ноември до 16 декември 2021 година Районна прокуратура – Шумен е постигнала бързи в общо 105 случая на незаконно прекосяване през държавната граница.

Заедно с десетимата чужденци, бяха арестувани и трима мъже, подпомагали тяхното превозване в рамките на България. На двама от тях съдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а третият ще бъде освободен от ареста против „ парична гаранция “ в размер на 2000 лв.. Работата по формираните досъдебни производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Шумен.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР