Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка по публикации в

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка по публикации в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив разследва измама с помощи за украинци

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция по изявления в медиите за машинация при събирането на помощи за украински бежанци. Според изнесените данни това е станало посредством телефонно позвъняване до доброволческа организация, като е упоменато, че майка и дете са настанени в къща в пловдивско село и се нуждаят от хранителни артикули.

Както TrafficNews заяви за схемата описа пловдивският доброволец Красимир Каракашев. В пост в обществените мрежи той описа, че на 5 март е получил позвъняване от Ясен Цветков - Председател на Национална асоциация на доброволците в Република България за оказване на подпомагане за подкрепяне на бежанка от войната в Украйна. Ставало дума за жена на към 40 години с дете на 6 години. За връзка бил възложен телефон на пловдивчанката Силвия Крумува и адрес за доставка на хранителни артикули от първа нужда в жк " Тракия ". Когато Каракашев поискал персонално да се срещне с нуждаещата се и да съобщи купени хранителни запаси, Силвия спряла да подвига. Пловдивчанинът незабавно алармирал в полиция.

Впоследствие проверяващите са открили, че сигналът за украинка е подаден от пловдивчанка, само че бежанци в селото не са били настанявани. В Районна прокуратура-Пловдив е формирана кореспонденция за вероятно осъществено закононарушение по член 209 алинея 1 от Наказателния кодекс – машинация.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за снемане на пояснения от лицата, подали сигнала, както и осъществяване на други дейности. Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР