Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен пастир, за това, че

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен пастир, за това, че
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с лъжливото овчарче от Карлово

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен 25-годишен овчар, за това, че на 3 септември 2023 година от околност „ Дюсчал “ в Стара планина, в землището на гр. Карлово, е предал по мобилен телефон погрешни повиквания за помощ и акцидент – за бедстващи туристи, измежду които и жена със строшен крайник, по време на преход от хижа „ Равнец “ към връх Ботев, като от действието са настъпили обилни нездравословни последствия.

Мъжът бил нает на работа като овчар на стадо и живеел в дървена къща в местността „ Дюсчал “ в Стара планина в землището на гр. Карлово.  На 3 септември 2023 година от мобилен телефон с предплатена сим-карта той подал на тел. 112 сигнал, в който се показал с друго име и съобщил, че дружно със брачната половинка му, която била със строшен крайник, се намирали в скалиста околност сред хижа „ Равнец “ и връх Ботев. Твърдял, че се били изгубили и бедствали, което не отговаряло на истината.  

Незабавно е почнала издирвателна интервенция от планински спасители, която е траяла няколко дни. При извършено следствие от чиновници от районно управление (на МВР) на МВР-Карлово е открито, че подаденият сигнал от пастира е бил погрешен. На 7 септември 2023 година мъжът е бил арестуван от органите на полицията. Той е осъждан.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Предстои Районна прокуратура-Пловдив  да внесе в Районен съд-Карлово искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР