Районна прокуратура Карлово внесе тази сутрин искане в съда за

...
Районна прокуратура Карлово внесе тази сутрин искане в съда за
Коментари Харесай

Поискаха постоянен арест за ромите вандали в Кърнаре

Районна прокуратура Карлово внесе тази заран искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата роми, които с разрушиха заведение в Кърнаре на 4 май към среднощ. Прокуратурата повдигна обвиняване на Иван Янков /25 г./, Илиян Янков /37/ и Янко Анков /32/ от Кърнаре, по тази причина, че дружно са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно неуважени към обществото, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм.

Както „ Марица “ първа заяви на 4 май към 23.30 часа тримата братя влезнали в заведението на Георги Алексиев и поискали да си купят бира. По това време там имало частно празненство – абитуриентска вечер на дъщерята на притежателя.

След като получили отвод тримата се върнали с навалица роми, с които дружно почнали да трошат прозорците на кафе-ресторанта.

Мотивът прокуратата да изиска непрекъснат арест е, че тримата са повредели незаконно питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението на входната врата и на заведението, всичко на общо стойност 350 лв..

32-годишният Янко Янков е притеглен като обвинен и за това, че се е заканил на мъж от задението с убийството. До момента по делото са осъществени оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци, назначени са експертизи и други

Предстои Районен съд-Карлово да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР