Районна прокуратура-Ивайловград наблюдава три досъдебни производства спрямо четирима мъже и

...
Районна прокуратура-Ивайловград наблюдава три досъдебни производства спрямо четирима мъже и
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Ивайловград привлече като обвиняеми пет лица за трафик на нелегални мигранти

Районна прокуратура-Ивайловград следи три досъдебни производства по отношение на четирима мъже и една жена, български жители, за нелегално подкрепяне на чужденци да преминат през страната, оповестиха от прокуратурата.

Районна прокуратура-Ивайловград притегли като обвинена 36-годишната Б.А., за това, че на 17.09.2019 година, в землището на гр. Ивайловград, обл. Хасково, в региона на местността Колибар чешма, незаконно подкрепила трима жители на Република Афганистан, посредством потребление на превоз – лек автомобил, марка „ Рено Клио “, със софийска регистрация, да преминат нелегално през страната – закононарушение по член 281 алинея 2 т. 1 прочие 1 и т. 4 и т. 5 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

По второто досъдебно произвеждане като обвинени са привлечени М.Т., на 24 година, и Б.И., на 26 година, за това, че на 17.09.2019 година, в землището на гр. Ивайловград, обл. Хасково, в региона на местността Пенсионерска чешма, в съучастничество, незаконно подкрепили седем жители на Република Афганистан, посредством потребление на превоз – лек автомобил, марка „ Фиат Пунто “, със софийска регистрация, да преминат нелегално през страната – закононарушение по член 281 алинея 2 т. 1 прочие 1 и т. 4 и т. 5 във вр. алинея 1 във вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс.

По третото досъдебно произвеждане като обвинени са привлечени Р.Т., на 29 година, и С. К., на 31 година, за това, че на 17.09.2019 година, в землището на гр. Ивайловград, обл. Хасково, в региона на местността Дупката, в съучастничество, незаконно подкрепили шестима жители на Република Афганистан, посредством потребление на превоз – лек автомобил, марка „ Фолксваген Поло “, със софийска регистрация, да преминат нелегално през страната – закононарушение по член 281 алинея 2 т. 1 прочие 1 и т. 4 и т. 5 във вр. алинея 1 във вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс.

В трите автомобила са пътували общо 16 жители на Афганистан, като 8 от тях са момчета на възраст сред 13 година и 18 година

До момента е открито, че непознатите жители са влезнали нелегално от Република Гърция в Република България на 14 септември 2019 година, през „ зелена “ граница, в региона на село в община Ивайловград. Те се придвижвали през гористи местности, като на 17 септември 2019 година, стигнали наоколо до разклона за с. Покрован, общ. Ивайловград. Там били качени на трите автомобила, в които били петимата обвинени. Целта на непознатите жители е била да стигнат до Република Франция.

Петимата обвинени са арестувани от чиновници на „ Гранична полиция “ в региона на гр. Ивайловград. Афганистанските жители са обяснили, че платили на каналджии в гр. Истанбул, Турция, приблизително по 3 000 евро, с цел да стигнат до Сърбия, а по-късно трябвало да дадат още по толкоз, с цел да отидат до Франция. Те са били без документи за идентичност. Настанени са в Миграционен център у нас. Спрямо пълнолетните чужденци са формирани бързи производства за прекосяване през границата на страната без позволение на надлежните органи.

По трите досъдебни производства се правят дейни процесуално-следствени дейности, като се обяснява съпричастността и на други лица към закононарушението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР