Районен съд-Варна осъди братя за незаконна сеч и транспортиране на

...
Районен съд-Варна осъди братя за незаконна сеч и транспортиране на
Коментари Харесай

Осъдиха двама братя за незаконна сеч на дървесина

Районен съд-Варна осъди братя за противозаконна сеч и превозване на дървесина. На двамата братя - надлежно 27-годишен и 25-годишен, неосъждани до момента, бяха наложени санкции „ пробация “. Всеки от тях за период от 1 година предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес при честота три пъти седмично, като за същия интервал следва да организира и наложителни срещи с пробационен чиновник.

Наказанията бяха наложени по силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение. Самата нерегламентирана сеч е осъществена от двамата братя без постоянно документално разрешително на 13 септември предходната година на територията на ДЛС “Шерба “, в землището на село Старо Оряхово. По шума от моторния трион дейностите на двамата причинители били открити от горски стражари, които се постарали да останат незабелязани и потърсили подпомагане от още чиновници.

Вечерта на същата дата, когато подсъдимите се върнали в гората при към този момент отсечените дървета и почнали да ги товарят в ръководен от по-възрастния от тях лек автомобил, те били засечени на мястото на нарушаването и побягнали в разнообразни направления.

Според назначената експертиза, е осъществена сеч на общо 11 пространствени кубични метра дърва за огрев от типа „ дъб ”, на стойност 715 лв., като към кубик от дървесината е била натоварена за превозване.

До момента по отношение на двамата подсъдими има голям брой съставяни актове и налагани санкции за установени нарушавания на Закона за горите. Незаконно добитите дървета, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната.

Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР