Равенството между половете на работното място намалява, сочат проучвания(снимка: CC0

...
Равенството между половете на работното място намалява, сочат проучвания(снимка: CC0
Коментари Харесай

Изкуствен интелект помага за равенството между половете


Равенството сред половете на работното място понижава, сочат изследвания
(снимка: CC0 Public Domain)

В ъпреки всички старания, равенството сред половете на работното място освен не напредва, само че в действителност – понижава, сочат нови изследвания . Пандемията от Covid-19 в допълнение усложни обстановката.

Равенството сред половете към момента не е главен бизнес приоритет за 70% от организациите, съгласно резултатите от изследване на IBM, озаглавено „ ”. Освен това броят на дамите на управителни позиции понижава, което демонстрира, че неравенството сред половете при управителните позиции се утежнява.

По-малко дами заемат позициите старши вицепрезидент, вицепрезидент, шеф и управител през 2021 година, в сравнение с през 2019 година Това важи изключително за района на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съгласно отчета на Световния стопански конгрес „ ”.
още по тематиката
„ Неравенството е освен незаслужено, само че може да токсини културата на една компания, да попречи на нововъведенията и да забави напредъка ѝ. Отговорният бизнес не може да остане безгласен. Има доста най-хубави практики, с цел да се подсигурява, че чиновниците се третират заслужено и равноправно. Технологии като изкуствения разсъдък играят значима роля в този развой ”, съобщи в онлайн полемика Милена Ябуркова, вицепрезидент „ Цифрова стопанска система и обучение ” в Конфедерацията на индустриалците на Чешката република.

Според нея, бизнесът би трябвало да поддържа Европейски Съюз, който може да поеме водещата роля при „ потребление на съвременни технологии за реализиране на тъждество, многообразие и включване, както в бизнеса, по този начин и в държавните институции ”.

IBM, да вземем за пример, създава ИИ принадлежности от рода на „ The Compensation Advisor ” с потребление на, който сплотява всички значими фактори като умения на чиновниците, конкуренто възнаграждение, динамичност на локалния пазар, успеваемост, капацитет и други

Изкуственият разсъдък оказва помощ на компанията освен да съпоставя заплатите на мъжете и дамите в дадена група, само че и да открива вероятни разлики в междинното възнаграждение, както и за създаване и използване на най-хубави практики при обезщетение, наемане на чиновници, покачвания и развиване на кариерата на чиновниците, с цел да се предотврати изначално появяването на неравноправие в заплащането.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР