Ръстът в използването на възобновяемата енергия вероятно ще достигне рекорд

...
Ръстът в използването на възобновяемата енергия вероятно ще достигне рекорд
Коментари Харесай

МАЕ: Имаме рекорден ръст при възобновяемите източници в световен мащаб, но и той не стига

Ръстът в потреблението на възобновимата сила евентуално ще доближи връх за всички времена тази година, само че към момента няма да е задоволително за понижаване на излъчванията. Това твърди Международната организация по енергетика (МАЕ).

Според изчисленията й към 290 гигавата потенциал за възобновима сила са новите източници за през 2021 година е международен мащаб. Това е задоволително за потреблението на почти 200 милиона средностатистически американски семейства.

Според прогнозите на МАЕ до 2026 година световните възобновими енергийни мощности ще набъбнат с над 60%, по отношение на равнищата от 2020 година Но с цел да се реализиран нулеви излъчвания до 2050 година, ще е нужно доста повече.

Най-бърз ритъм в това отношение регистрира Китай, който съгласно организацията остава международен водач в растежа на възобновимата сила. Очаква се страната да доближи 1200 GW потенциал на възобновима сила през 2026 година

Възобновяемите енергийни източници се бързо се възприемат в Индия. Очаква се броят на инсталациите тази година да се удвои, спрямо 2015-2020 година

И в Европа, и в Съединените се чака " доста " ускорение на инсталациите за възобновими източници по отношение на предходните пет години, счита МАЕ.

За да се реализиран нулеви излъчвания до 2050 година потенциал за възобновима сила би трябвало да се удвои до 2026 година, счита МАЕ. При биогоривата годишният растеж на търсенето би трябвало да стане четири пъти по-висок.

Според отчета на Агенцията държавните управления би трябвало да усилят възобновимите енергийни източници и да се оправят с основни спънки като интеграция на мрежата, проблеми със общественото приемане и непоследователни политически подходи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР