През последните повече от две години върви процес на усилено

...
През последните повече от две години върви процес на усилено
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Над 20% е ръстът на ипотечните кредити в сравнение с миналата година

През последните повече от две години върви развой на интензивно кредитиране, а статистиката за първото тримесечие на тази година сочи, че темповете на кредитиране не са се забавили ни минимум. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ финансовият анализатор от MoitePari.bg Иван Стойков.

По думите му числата демонстрират, че за първото тримесечие на годината има отпуснати и утвърдени заеми за съвсем два милиарда лв..

Ипотечните заеми са нарастнали спрямо предходната година с над 20%, а добър растеж се регистрира и при потребителските заеми, където нарастването е с 13%, означи още специалистът.

„ Може да разгледаме заема като една стока, която си има цена. В момента тази стока е доста търсена по разнообразни аргументи, а една от аргументите е, че тъй като към момента е евтина. Няма особени съмнения във връзка с лихвите по потребителските и ипотечни заеми. Допълнителният фактор е търсенето на недвижими парцели, което беше задвижено от повишението на инфлацията, когато хората започнаха да търсят различни решения за своите спестявания “, изясни Иван Стойков.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР