Ръстът на инфлацията у нас зависи изцяло от хода на

...
Ръстът на инфлацията у нас зависи изцяло от хода на
Коментари Харесай

Каримански каза как с бюджета ще борят инфлацията

Ръстът на инфлацията у нас зависи напълно от хода на военните дейности и възможните наказания. Към момента следим инфлация, която е най-малко 2-3 пункта над тази, която сме дефинирали, т.е. към февруари тя е към 9-9,1%, заяви пред Българска национална телевизия ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански.

" Хубавото на бюджета е, че има финансови разноски, които са на база недостиг. По-скоро по-малки финансови разноски ще бъдат направени, които ще бъдат трансформирани при нужда за покриване на други потребности, провокирани от тези наказания ", сподели Каримански във връзка въздействието, което войната в Украйна и обстановката в Русия (с наложените й санкции) оказват върху България.

Инвеститорите се плашат от военни дейности, от тази позиция плануваните вложения за тази година може и да не се осъществен, счита той. Към шестмесечието на годината ще е належащо да бъде преразгледан и растежът в стопанската система, означи финансистът.

" Ако бъде корав ходът на военните дейности, както и непримиримостта на президента на Русия, евентуално на страната ще бъдат наложени нови съществени наказания ", предвижда Любомир Каримански.

По думите му даже всички съветски банки да бъдат лимитирани от системата SWIFT, евентуално ще могат да заобиколят през Беларус. Двете страни могат да имат някакви договорености, за които не знаем, все още не знаем и какви са запасите, с които разполага Руската федерация, разяснява депутатът.

" Mastercard и Visa плануват цялостно прекъсване на системите си в Русия, което значи, че ще спрат да оторизират карти, които са издадени от Русия и се употребяват в чужбина и такива от чужбина, които се употребяват в Русия. Голяма част от бизнесите ще пострадат. Според мен оттук насетне ще забележим ограничение на питателните артикули в на всички места в Русия, ще забележим понижаване на доставките към веригите, които ще бъдат извънредно затруднени ", сподели Каримански.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР