Рашков отговаря на депутатски въпросКамерите за скорост да се слагат

...
Рашков отговаря на депутатски въпросКамерите за скорост да се слагат
Коментари Харесай

Забраниха на КАТ да се крие в храстите

Рашков дава отговор на депутатски въпрос
Камерите за скорост да се поставят на видно място и на рискови сектори

Униформените да се държат възпитано

Полицаите от КАТ имат заповед да стоят единствено на забележими места край пътя със своите камери и служебни коли. Същото е разпоредено и на патрулите от “Охранителна полиция” и всички останали служби от Министерство на вътрешните работи, които извършват контролни активност по пътищата. Това твърди служебният вътрешен министър Бойко Рашков в писмен отговор на запитване от депутата от “Демократична България” Мартин Димитров.

Разпореждането на служебния Министерство на вътрешните работи началник било издадено още на 18 юни. В него на катаджиите техните началници се заповядва още “да не правят “безцелни” проверки”, а жители и коли да бъдат спирани и проверявани единствено по закон. На униформените е разпоредено също да се отнасят с почитание към жителите при съблюдаване на етичните правила, а при положение, че засекат водачи с рисково държание, би трябвало да извеждат от трафика техните транспортни средства.

Важно част от отговора на Рашков е също, че на КАТ е разпоредено освен да поставят на видно място край пътя камерите, с които снимат за превишена скорост, а и устройствата да се разполагат тук-там с концентрации на пътно-транспортни катастрофи - нещо за което “Труд” упорства от юни 2017 година, когато по концепция на някогашния народен представител от ГЕРБ Цветан Цветанов бе отстранен пътен знак Е24, че скоростта в региона се засича от камери.

Ако катаджиите не съблюдават разпорежданията, те са застрашени от дисциплинарни санкции. За нередности водачите могат да оповестяват в структурите на Министерство на вътрешните работи, по пощата, по мейл, на тел. 112 или на откритата телефонна линия 02/982 22 22. Всички сигнали се записват и ревизират от съответния способен орган, написа още Рашков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР