Рапърите си търсят правата заради плагиатство на хита Пипни ме

...
Рапърите си търсят правата заради плагиатство на хита Пипни ме
Коментари Харесай

Румънеца и Енчев съдят семейство Стораро

Рапърите си търсят правата поради плагиатство на шлагера „ Пипни ме тук ”

Нова война гръмна в родните музикални среди, написа Филтър. Този път от двете страни на барикадата са Румънеца и Енчев и семейство Стораро , а ябълката на раздора е емблематичната ария на рап дуото „ Пипни ме тук “. Парчето, което излезе преди повече от 2 десетилетия, и до през днешния ден е измежду най-успешните и разпознаваеми в актуалния музикален пейзаж. През предходната година обаче то беше изплагиатствано и използвано в цели 4 песни. Композицията и текстът могат да бъдат разпознати в части на няколко реализатори, измежду които Фики , Тони и Емрах Стораро.

Преди 6 месеца музикалното семейство пусна Espanola baby, която бързо се трансформира в шлагер в нощните заведения. В песента обаче се откриват детайли от „ Пипни ме тук “. Оказва се, че Стораро не са говорили с Румънеца и Енчев, а рап дуото възприема това като кражба .

„ Едно цяло семейство, и тримата реализатори, я вършат песента няколко песни. Никой не ни се обади да ни пита. Би трябвало да няма правосъдни каузи и желаеме да се разберем с тези хора по положителния метод. Ако не престават да ни се подиграват, в случай че се наложи, ще си търсим правата. Никога не съм вярвал, че някой ще ни вземе най-големия шлагер и ще го направи кючек! Някой споделя, че един такт може да се вземе, няколко думи. Не, не може. Това са български измислици, които ги споделят хора, които въобще не схващат от авторски и сродни права , само че са задоволително самоуверени и нагли, с цел да не питат. Тук никой не почита никого “, безапелационни са Румънеца и Енчев.

Засега нито семейство Стораро, нито останалите реализатори, които вероятно са заимствали от „ Пипни ме тук “, не разясняват абсурда. По всичко проличава, че рап дуото няма да остави по този начин нещата. Още повече откакто се събраха и пуснаха нова ария след повече от 6 години пауза.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР