Рапърът Снуп Дог отново влезе в новинарските заглавия, но този

...
Рапърът Снуп Дог отново влезе в новинарските заглавия, но този
Коментари Харесай

Сладоледът на Шер, мюслите на Снуп Дог. И още ВИП брандове в супермаркета

Рапърът Снуп Дог още веднъж влезе в новинарските заглавия, само че този път не поради музиката си или за приложимост на неразрешени вещества, а заради… зърнена закуска.

Broadus Foods, учредена от Калвин Бродъс (както е същинското му име) и притежателя на No Limit Records Пърси Милър (известен като Master P) заведе правосъдна борба против колоса в търговията на дребно Walmart.

Причината – хипотетичен техен скрит план с конкуренцията от Post Consumer за бойкот и криене на зърнените закуски под претекст, че не са налични, написа BBC.

Снуп Дог може и да не е първата ви асоциация за мюсли.

Но той е единствено следващата звезда на пазара на храни и питиета. И за това има основателната причина, изяснява Дан Мейзи, маркетинг специалист в Tangled Roots.

" Все още се намираме в средата на стадия на културната идеализация на личностите, изключително на известните. Затова не е изненадващо, че подкрепените от звезди марки храни и питиета – две от най-културно настроените и гъвкави продуктови категории на Земята, са необикновено сполучливи както в маркетинга, по този начин и в продажбите си ", изяснява той.

И до момента в който текилата Casamigos на Джордж Клуни и WhipShots на Карди Би са добре познати на публиката, има доста компании, ръководени от звезди, които са по-скоро паметни класики, в сравнение с касови шлагери.

" Марки, при които дадена звезда е там единствено с явна цел за привличане на вниманието и няма съвсем никаква връзка с категорията, могат да понесат повече щета, в сравнение с изгода ", счита Кейти Кленчески, създател на Smakk Studios, криейтив организация в Бруклин.

Но добре завършени съвпадения като Happy Viking на Венера Уилямс и Once Upon a Farm Organics на Дженифър Гарнър са образци, от които печелят всички.

Подобно на зърнените закуски на Снуп, на пазара има още няколко марката на известни персони, които работят като магнит на потребителите. Ето кои са те.

Cher + Gelato = Cherlato

Шер основава своя марка сладолед – Cherlato.

Сладката линия може да се похвали със селекция от неповторими усети  като веганската вариация Heavenly Hazelnut и Breakfast at Cher's Coffee & Donuts – толкоз разнородни, колкото и нейната музика.

Eric LeGrand Bourbon споделя „ не “ на стандартите

Ерик ЛеГранд е някогашен футболист, получил контузия на гръбначния мозък, която приключва кариерата му по време на мач.

Въпреки това, през 2012 година той подписва контракт с Tampa Bay Buccaneers в алегоричен жест. Сега е въодушевяващ оратор и лице на Eric LeGrand Bourbon, неговата едноименна марка уиски, която е на пазара от март 2023 година

" Много пъти хората, които виждат човек с увреждане в инвалидна количка, си мислят, че той не може да се любува на алкохола и други хубави неща. Искам да схванат, че това не е правилно и да сложа завършек на тази стигма ", споделя ЛеГранд.

Марката дава обещание да подари 5,20 $ от всяка продадена партида на фондация " Кристофър и Дана Рийв ", която поддържа хората, живеещи с парализа.

Lady Marmalade или къс от сладки картофи

С шлагери като Lady Marmalade и On My Own, Пати Лабел гради кариерата си повече от пет десетилетия.

Освен в музиката, певицата навлиза и в хранителната промишленост с марката си Patti's Good Life.

Продуктите ѝ, пуснати на пазара през 2015 година, включват десерти и сосове. Пласират се в разнообразни хранителни вериги в Съединени американски щати, в това число Walmart и Kroger.

Цените варират според от продукта, само че известният ѝ къс от сладки картофи нормално коства по-малко от 4 $.

Конякът на 50 Cent не е за 50 цента

Рапърът 50 Cent има завладяваща история, фанатизирани почитатели и корпоративни позиции в компании, измежду които G-Unit Films и Cheetah Vision.

През 2019 година той стартира Branson Cognac – коняк от висок клас. Спиртната напитка е формалният коняк на тимовете Houston Rockets и Sacramento Kings.

Цените варират от към 50-250 щатски $ за бутилка.

От такос до понички – бизнесът на Дани Трехо

Актьорът Дани Трехо е прочут с облиците си на яки момчета в киното и малкия екран, а също и с озвучаване на детски поредици.

Той е и бизнесмен: В момента в Лос Анджелис има четири обекта на неговите заведения за хранене Trejo's Tacos.

Трехо, който е въздържател, е прочут с това, че сервира безалкохолни моктейли.

И в случай че въодушевените от мексиканския жанр усети не са задоволителни, той се е насочил към поничките. Произвежда ги на дребни партиди и даже предлага веган разновидности.

Феновете, които желаят да си ги подготвят вкъщи, могат да си вземат готварската му книга.

Социалната кухня на Джон Бон Джоуви

Джон Бон Джоуви започва JBJ Soul Kitchen – обществен ресторант, който предлага специфичен модел на възнаграждение и сервира фермерски ястия на четири места в Ню Джърси.

Създадени за битка с продоволствената неустановеност, четирите обекта нямат цени в менюто и клиентите могат да изберат да се хранят гратис.

Въз основа на този филантропски принцип фондацията на Бон Джоуви се разраства в JBJ Soul Seasonings, предлагайки линия подправки.

Да пиеш от кафето на Том Ханкс

Носителят на " Оскар " и утвърден холивудски любим Том Ханкс сега е продуцент на " Господари на ефира " по Apple TV+.

Той обаче е и притежател на Hanx Coffee, гама от първокласни кафе на зърна и смеси.

Кафето се добива по етичен и резистентен метод от фермери от целия свят, а облагите от продажбите му подкрепят ветерани и фамилии на военни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР