Рансъмуер атаките са най-честата причина за реагиране на инциденти от

...
Рансъмуер атаките са най-честата причина за реагиране на инциденти от
Коментари Харесай

Microsoft посочи Русия като най-големия „държавен” хакер


Рансъмуер офанзивите са най-честата причина за реагиране на произшествия от страна на Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов отчет на Microsoft обрисува трендовете в киберсигурността през последната година. Атаките са станали по-усъвършенствани, защото хакерите употребяват способи, които ги вършат сложни за разкриване и заплашват даже най-сигурните цели.

Един от забавните заключения от е, че над половината (52%) от всички „ държавни ” хакерски офанзиви идват от Русия. Други 25% се падат на Иран, 12% на Китай и 11% на Северна Корея и други страни.

Microsoft назовава тези офанзиви „ Nation State Activity ”. Смята се, че те са проведени от хакери или хакерски групи, работещи в един или различен формат под егидата на управляващите в техните страни. Разбира се, това постоянно е невероятно да се потвърди.

Известията за такива офанзиви се отбелязват от Microsoft като „ Nation State Notification (NSN) ”. В рамките на две години компанията е изпратила над 13 000 вести до разнообразни клиенти. Миналата година 69% от тези офанзиви са били ориентирани към обекти от Съединени американски щати, а 19% – към Обединеното кралство.

В отчета има и други забавни данни. Така да вземем за пример, през 2019 година Microsoft е блокирала над 13 милиарда злонамерени и подозрителни имейли, от които над 1 милиард URL адреси, основани за пускане на фишинг офанзиви за събиране на идентификационни данни.

Рансъмуер офанзивите са най-честата причина за реагиране на произшествия от страна на Microsoft в интервала от октомври 2019 година до юли 2020 година Компанията също по този начин означи, че през първата половина на 2020 година броят на заканите в сегмента на интернет на нещата се е нараснал с 35%, спрямо втората половина на 2019 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР