Рано тази сутрин руският лидер Владимир Путин пристигна в Кемерово

...
Рано тази сутрин руският лидер Владимир Путин пристигна в Кемерово
Коментари Харесай

Путин за пожара в Кемерово: Престъпна небрежност

Рано тази заран съветският водач Владимир Путин дойде в Кемерово и незабавно отиде да постави цветя пред мола, където в неделя пожар изпепели 64 души. От през днешния ден до 29 март е разгласен печал в региона.

Путин сложи букет от рози на спонтанна могила, където хората носят цветя, играчки и фотоси на починалите. Президентът и спецпратеникът в Сибирския федерален окръг Сергей Менияло огледаха и обгорялата фасада на комерсиалния център " Зимна вишна ".

След като уважи паметта на починалите, Путин свика заседание с локалните управляващи за превъзмогване на последствията от пожара.

Срещата стартира с минута безмълвие. Държавният глава изрази съболезнованията си на фамилиите и приятелите на жертвите, след което съобщи:

" Какво се случва. Нито се водят бойни дейности, нито има инцидентно приключване на метан в мина. Хората отишли на отмора с децата си. Говорим за демографска рецесия, а губим толкоз доста хора. Защо? Заради немарливост, зараби незаконна немарливост ".

По последни данни от изгорелите в пожара към 40 са деца. Засега са разпознати единствено 25 души.

" Ваканцията си е почивка, само че това не е мотив за липса на надзор и на сигурност, която е обезпечавана от частни компании. За сигурността няма почивка и празници ", посочи Путин. И добави, че управляващите са длъжни да обезпечават сигурността на сходни обекти.

Заради пожара бяха задържани четирима души. Води се следствие за причиняване на гибел по немарливост. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР