Ранното детско развитие и ранна детска интервенция са част от

...
Ранното детско развитие и ранна детска интервенция са част от
Коментари Харесай

Темите за ранното детско развитие и ранна детска интервенция обсъждат днес във Варна

Ранното детско развиване и ранна детска намеса са част от тематиките, които ще бъдат разисквани през днешния ден по време на кръглата маса, която ще се организира от 14:30 до 16:00 часа в зала Варна на Община Варна.

Ще се обсъдят тематиките за ранното детско развиване и потребността от деен ангажимент и междусекторен метод в сфери опазване на здравето, обществени действия и обучение. Варна е пилотен район за Балканите, в който концепцията за ранно детско развиване е имплементирана и към деца със специфични потребности, с помощта на поддръжката на Община Варна и експертизата на Карин дом.

" По време на полемиката целим да изработим къс отчет с рекомендации, основани на положителния опит от нашия район, който да изпратим към Сдружение на общините в България и да разпространим обществено, защото занапред следва в огромна част от българските общини да бъдат развити центрове и услуги за ранна намеса. Не на последно място полемиката е нужна и значима за всички участници в процеса на районно равнище за набелязване на провокациите и разискване на възможни сюжети за справяне с тях, както и несъмнено, идентифициране на положителните практики и сполучливи модели, които елементарно могат да бъдат осъществени на други места ", разясняват от " Карин дом ".

Теми от събитието:

Въведение - ранно детско развиване и ранна детска интервенция- сполучливо съдействие сред локална власт, медицински институции и цивилен организации в името на децата - доктор Маринова, ръководител на комисия Социални действия, Общински съвет, Община Варна.

Качествено следене на бременността и обгрижване на родилката - представители на МБАЛ „ Св. Анна “, СБАГАЛ „ Проф. Д-р Д. Стаматов “, Медицински комплекс „ Майчин дом “ - Постижения, провокации и положителни практики.

Ранна детска намеса в България – пилотен модел на съдействие сред Карин дом и Община Варна

Дискусия -основните провокации и благоприятни условия в областта на ранното детско развиване на районно равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР