Раните, нанесени от опостушителното земетресение, са дълбоки и ще останат

...
Раните, нанесени от опостушителното земетресение, са дълбоки и ще останат
Коментари Харесай

Раните от земетресението ще останат десетилетия, смята психолог


Раните, нанесени от опостушителното земетресение, са дълбоки и ще останат с десетилетия. Това съобщи клиничният психолог Иван Иванов в ефира на Euronews Bulgaria. По думите му последващата психическа грижа трябва да бъде приложена не единствено на пострадалите, само че и на избавителните екипи, тъй като те се „ натъкват на ужасяващи гледки “.

Цялата общественост, наранена от бедствието, ще премине през няколко стадия. “В момента мисля, че сме на стадия свръхмобилизация, след което с години се случва адаптиране към обстановката и на консолидиране в човешката душeвност. Раните са дълбоки. Споменът за тях остава за десетилетия “, изясни Иванов. После добави: „ Знам какъв брой е мъчно общността да одобри това събития, първо, да калкулира загубите. Нужна е доста добра организация, след което общността да стартира да възвръща и да върви към естествения метод на живеене. “

Трябва да помислим като общественост, като страна, вероятно за предварителна защита, само че още веднъж споделям, че земетресенията мъчно можем да ги предвиждаме, уточни психологът. Относно филтрирането на информацията за сходни нещастия, с цел да не ни работи доста стресиращо, той отговори: „ Въпрос е медиите до къде и какъв брой могат да демонстрират тази драма и такива събития. Защото има картини, които са сложни за понасяне от хората. От друга страна е въпрос на самия човек до каква степен той може да селектира тази информация “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР