Рали директорът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Ив Матон е

...
Рали директорът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Ив Матон е
Коментари Харесай

ФИА: Хибридната ера няма да навреди на WRC

Рали шефът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Ив Матон е убеден, че конкурентността в Световния рали шампионат (WRC) ще се резервира макар началото на хибридната епоха в шампионата през 2022 година. Повече елементи към идващото потомство рали коли във WRC ще бъдат разкрити през лятото на 2019-а, като запазването на конкурентността и успеваемостта са измежду най-големите цели за Световния моторспорт съвет на ФИА.

" Целта е разноските на тимовете да останат същите. Намерението ни е да излезем с хибридно и дейно решение за бъдещето на шампионата. Не желаеме разноските на конструкторите да се усилят, както стана в други дисциплини. Искаме тимовете да останат все по този начин близо едни до други. Идеята е да запазим образа на шампионата, само че с по-различни коли. Надяваме се и нови производители да се причислят към WRC и след това да станат първенци ", разкри Матон.
Top 5 Moments / Onboard Compilation / Best of Action

Check out the #WRC #RallydePortugal Clips here: https://t.co/RB99v5QVLP#TBT #rally @rallydeportugal @Michelin_Sport @AnonimoWatches #AsahiKASEI @wolflubes @autodoc_berlin @fia pic.twitter.com/WsQtNAyQWu
— World Rally Championship (@OfficialWRC) June 6, 2019
За бъдещето на актуалното потомство рали коли също се водят полемики. Има опция те да могат да вземат участие в обособен клас, само че в случай, че има задоволително огромен интерес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР