Софийската градска прокуратура ще предложи престоят в ареста на заподозрян

...
Софийската градска прокуратура ще предложи престоят в ареста на заподозрян
Коментари Харесай

Прокуратурата иска право на трафични данни при катастрофи със смърт

Софийската градска прокуратура ще предложи престоят в ареста на обвинен при злополука със починали да се усили от 2 на 8 месеца. Прокуратурата приготвя и други законови промени, които ще внесе в идващото Народно заседание, като съгласно поръчката на градския прокурор Илияна Кирилова те се надяват да бъдат прегледани предпочитано.

На среща с депутати и неправителствени организации държавното обвиняване предложи още да се събират трафични данни от мобилни оператори, когато има произшествия с породена гибел, както и да се разиска въпросът за потребление на дронове. Подготвя се и смяна в наредбите за работата на движимостите лица, с цел да не се чакат с месеци експертизи.

Илияна Кирилова разгласи: Молбата ни към законодателя е да почисти тези места, които дават опция да се шикалкави.

Кирилова уточни и че на някои оферти е имало негативни мнения, като се изрече с мнението, че " някои " институции и неправителствени организации би трябвало да се занимават с същински значимите неща, а от тях се чуват единствено вопли за нарушение правата на индивида при претенции за проби. Коментира и че " прекалено много се научихме да си играем с думата евроатлантически полезности " , което пък Илиана Кирилова опълчи на опазването на човешкия живот.

 Повишават наказванията при произшествия и обиди по расистки или ксенофобски подбуди
Повишават наказванията при произшествия и обиди по расистки или ксенофобски подбуди

Депутатите одобриха на първо гласоподаване 7 законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс

Възложеното от Съвета за криминологични проучвания при Министерство на правосъдието изследване за трендовете и методите за превъзмогване на произшествията по автотранспорта е готово, а на 4 юни ще бъде прегледан. Именно на този отчет Министерството на правораздаването ще стъпи за оферти за законодателни промени, уточни от своя страна министър Мария Павлова. Министерството на правораздаването е предложило промени в наредбата за вписването, квалификацията и възнагражденията на движимостите лица , те са минали публично разискване и сега се работи по постъпилите мнения.

Десислава Петрова, зам.-градски прокурор, на брифинга помоли за опция и прокуратурата да демонстрира човещина и състрадание.

В кръглата се включиха представители на съдружие " Ангели на пътя ", които оферират пияни и дрогирани водачи да поставят публично потребен труд в морги и лечебни заведения , даже и без да са предизвикали гибел на пътя.

" Ние няма да се откажем. Ще се борим до дъно ", разяснява Петя Иванова от съдружие " Ангели на пътя ".

На брифинга след разискването през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че ще слагат задача на АПИ доникъде на годината да обезпечи крайпътното пространство, т.е. да изреже храстите и други
 Работна група ще бистри по-тежките санкции при произшествия
Работна група ще бистри по-тежките санкции при произшествия

Първата среща на работната група ще бъде организационна и ще излязат с общ лист с експерти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР