Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с декларация по повод съдийството

...
Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с декларация по повод съдийството
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 излезе с остра декларация за съдийството на мача с Ботев Пд

Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с декларация във връзка съдийството на мача с Ботев Пловдив, изгубен от столичани с 1:3. Рефер на мача в Коматево бе Димитър Димитров.

Публикуваме изказването от ЦСКА 1948 без редакторска интервенция:

Уважаеми Армейци,

Уважаеми фенове на футбола и представители на медиите,

Обръщаме се към вас след следващия абсурден случай, при който футболен арбитър неприемливо погазва разпоредбите и ощетява нашия тим.

Поздравяваме Ботев (Пловдив) за триумфа в мача сред двата тима от 10-ия кръг на efbet Лига - актуалното изказване клубът няма за цел да омаловажи успеха на противника.

Смятаме за неприемливо държанието на съдийския екип в дуела против Ботев (Пловдив). Главният съдия Димитър Димитров погази всевъзможни съдийски правила, отсъждайки несъществуваща дузпа в интерес на Ботев (Пловдив) за конфликт отвън наказателното поле. Настояваме Димитров да поеме лична отговорност за неспособността (или нежеланието) да вземе вярното решение в тази обстановка. Същото важи и за Георги Иванов - реферът, виновен за ВАР.

Работата на тези хора е да се водят от разпоредбите на футболната игра, а не по сходен безцеременонен метод да ги нарушават. Настояваме двамата да бъдат извадени вечно от професионалния футбол, тъй като решенията им подриват доверието в съдийското занятие и обезмислят труда на състезатели, ръководители и притежатели на професионалните футболни клубове в България.

Ако не бъде понесена лична отговорност от нарушителите, то следва членовете на съдийската комисия да понесат тази отговорност за отсъжданията на своите подопечени.

Държим да отбележим, че не слагаме под общ знаменател съдийското занятие като цяло. Напротив - съответни хора би трябвало да носят лична отговорност, когато позволяват очевидни неточности и не се преценяват с разпоредбите на футболната игра.

В нашия клуб извървяхме почтено пътя от регионалната група до efbet Лига. Продължаваме да работим ден по ден за развиването на футболния артикул в България. Тенденциозното и очевидно неверно съдийство обаче пречи на този артикул да се развива. То отблъсква фенове, спонсори и рекламодатели, тъй като слага под въпрос съществуването на феърплей.

Клубът ще внесе тъжба и настояваме за бързи и безапелационни ограничения. Предстоящият Конгрес на БФС не е мотив за отсрочване на неуместни решения, а даже в противен случай - опция да бъде даден сигнал, че има предпочитание за смяна в ръководството на футболната игра.

С почитание,

Ръководството на ФК ЦСКА 1948
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР