Ръководството на Продължаваме Промяната проведе среща с парламентарно представени партии

...
Ръководството на Продължаваме Промяната проведе среща с парламентарно представени партии
Коментари Харесай

БСП каза не на Промяната, Христо Иванов скочи на ГЕРБ и ДПС

Ръководството на " Продължаваме Промяната " организира среща с парламентарно показани партии по отношение на приемането на втория мандат и националните цели за сформиране на държавно управление. На срещата пристигнаха Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".

" Да забележим къде са границите, които можем да преминем и кои не можем, тъй че да подготвим общ документ ", съобщи при започване на срещата претендентът за министър председател Николай Денков.
-->
По думите му не са водени диалози с никого във връзка с личен състав, а само за правилата на един възможен кабинет.

" Трябва да има мощна политическа поддръжка и всяко лице да бъде специалист. Днес имаме две цели: Да забележим имаме ли единодушие за текста на плана на решение. Ако се предложи нещо ново, то може да бъде включено. Това би трябвало да завърши през днешния ден на тази среща. Положихме всички старания да чуем другите гледни точки. Поканата беше към всички политически сили, няма желания ", разяснява Николай Денков.

Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че България има потребност от постоянно държавно управление и политическа непоклатимост.

" Не може да се върви към държавно управление поради самото държавно управление, въз основата на безпринципни взаимни отстъпки. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на парламентарната група прегледа оферти план с цели. Оценяваме положително желанието на " Продължаваме Промяната " да сътвори среда на разговор, като са отразени цели на партиите, в това число и на Българска социалистическа партия. Нашето присъединяване е израз на благосклонност ", сподели Вигенин.

По думите му левицата споделя главните цели: развиване на конкурентна стопанска система, енергийна самостоятелност, понижаване на неравенствата.

" Има и оферти, по които нямаме единодушие. На този стадий не могат да бъдат поправени. Беше заменен и характерът на плана за решение. Обсъждайки през днешния ден на изпълнително бюро беше стартирана формула за държавно управление на малцинството - на нас ни се коства, че една такава формула ще направи държавното управление подвластно от инцидентни болшинства. Днес не участват обединения, които на процедура са болшинство. Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти план на решение, само че заявяваме подготвеност да водим разговор ", съобщи Кристиан Вигенин.

Христо Иванов от " Демократична България " разяснява, че това е сериозен политически документ, който може да бъде основа за придвижване напред.

" Изразявам терзание, че политически обединения, които са систематични, не са тук. Смятаме, че този документ е форма за образуването на едно отговорно ръководство. Отчитаме казаното от Българска социалистическа партия, само че би трябвало да разберем, че кабинет, в случай че се стигне до подобен, то ще бъде подвластен, както сподели господин Вигенин, от болшинства. Нашата настройка е да ви подкрепим в конкретика ", съобщи Христо Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР