Ръководството на ПФК Локомотив (Пловдив) изпрати днес официално предложение към

...
Ръководството на ПФК Локомотив (Пловдив) изпрати днес официално предложение към
Коментари Харесай

Локомотив с призив към всички футболни клубове и държавата

Ръководството на ПФК Локомотив (Пловдив) изпрати през днешния ден публично предложение към всички професионални футболни клубове в България. Ето какво гласи то:

" Уважаеми сътрудници от професионалните футболни клубове,

С актуалното писмо бихме желали да обърнем внимание на следното предложение, което насочваме към органите на изпълнителната власт - за застраховане опцията за приемане на данъчни облекчения на спомоществователите на спорта, като включително влизат и спортни бази, подготовка и осъществяване на спортни събития. Предлагаме да адресираме предлагането непосредствено до Министерство на младежта и спорта, Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на финансите и като отворено писмо през медиите.
 Локомотив (Пловдив) се укрепи с национал на Гвинея
Локомотив (Пловдив) се укрепи с национал на Гвинея

Мохамед Калил Траоре към този момент е част от " черно-белите "

С оглед на изложеното Ви молим в къс интервал от време и работен порядък за противоположна връзка от Вас и сериозен обзор на квалифицираното по-долу предложение, което да изпратим през идващите работни дни, а точно:

В последните години следим сериозен крах в българския спорт, в това число и във футбола, като аргументите за това са доста, само че изключително се откроява мощното подценяване на спортната подготовка на подрастващите, която би могла да води след себе си до по-добро здравословно положение на цялото общество и в частност за развиването на спорта. Предвид ниските приходи на огромна част от популацията на България и незадоволителното финансиране на спортните клубове, една огромна група надарени деца остават отвън спортните центрове без опция за развиване на качествата и гениите им.

Липсата на финансиране, въпреки това, води и до амортизиране на спортните уреди, а от там и до не добра подготовка на професионалните спортисти. В разследване на изложеното считаме, че е налице незабавна нужда от създаване на спортно-технически бази и уреди, както заради материалното и морално амортизиране на съществуващите такива, по този начин и заради острия им дефицит - условия, водещи до крах в българския спорт.

В търсене на благоприятни условия за обезпечаване на финансиране, предлагаме иницииране на промени в данъчното законодателство, като същите да дават опция за прилагане на данъчни облекчения за лицата, дали парични средства, които съставляват дарения с съответна цел:
 Лукас Рейдър върти номера на Локомотив (Пд)
Лукас Рейдър върти номера на Локомотив (Пд)

Не пристигна за старта на лятната подготовка

- целево отпуснати за създаване на спортна инфраструктура;

- за образуване на мероприятия свързани със спортната подготовка и осъществяване на спортни събития.

Спортните клубове действат като търговски сдружения, регистрирани по реда на Търговския закон. В това си качество, същите не могат да се възползват от данъчните облекчения, планувани за юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в социална изгода. Спортните клубове стопанисват спортните уреди в страната и с изключение на основата си комерсиална активност, дават и услуги, които не носят добавена стойност - достъп до спортни мероприятия на учащи, поддръжка на спортна инфраструктура и други.

С цел усъвършенстване на дейностите по поддържане и създаване на нови уреди за спорт, мероприятия и образования, повишаващи спортната подготовка на спортистите и в търсене на благоприятни условия за финансиране на тези действия, считаме за належащо да бъде инициирана смяна в ЗКПО, която да даде опция на спортните клубове да се възползват от данъчни облекчения по прилика на юридическите лица с нестопанска цел, регистрирани в социална изгода. За реализиране на посочената цел, предлагаме за донорите на комерсиалните сдружения, чиято активност е обвързвана с развиването на спорта, да бъдат признати данъчни облекчения в размери и при съблюдаване на следните ограничавания:

За данъчни цели да се признават счетоводни разноски за дарения в общ размер сред 30% до 50% от позитивния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато разноските за дарения са направени в интерес на спортни клубове, за дейностите по създаване а спортна инфраструктура и образуване на мероприятия свързани със спортната подготовка. Дарителят следва да показва доказателствени документи за подредените преводи, за основанието за което са подредени и за разходваните пари от целевото подаяние -фактури, касови книги, приемно - предавателни протоколи, описи, заявления,снимков материал и други документи, които могат да се одобряват за доказателство за осъществените разноски.
 Иван Караджов се отдалечава от Локомотив (Пд)
Иван Караджов се отдалечава от Локомотив (Пд)

Очаква трансфер в чужбина

Считаме, че горното предложение ще даде работещо решение за един от най - наболелите проблеми в актуалното ни общество, като в това време средствата, които ще бъдат нужни за неговото разрешаване, ние не желаеме да бъдат обезпечени от държавния бюджет, а да бъдат сложени според от желанието за подпомагане от страна на бизнеса, за което обаче са нужни законодателни начинания за въвеждане на данъчни облекчения за тласък за развиването на спорта у нас на едно модерно равнище. Държим да отбележим, че приемането на едно сходно на направеното от нас предложение би дало бързо и видимо отражение на съвсем всеки един пълновръстен българин, който се интересува, било от професионалния спорт в страната, любителските спортни начинания или детския спорт, който е толкоз изостанал през последните десетилетия в страната.

Надяваме се, че предлагането ни ще бъде прегледано обширно, признато от отрасловите ведомства - Министерство на младежта и спорта, Министерство на стопанската система и промишлеността и Министерство на финансите, а след утвърждението му на работно равнище, същото ще бъде импортирано като законодателна самодейност за гласоподаване в Народното събрание на Република България.

При нужда от в допълнение разискване на направеното от наша страна предложение за развиване на спорта като цяло и на материалните спортни бази, оставаме разполагаем.

С почитание,

Професионалните футболни клубове в Рeпублика България
 Локо (Пловдив) притегли юношески национал
Локо (Пловдив) притегли юношески национал

Вижте кой е той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР