Ръководството на Хебър (Пазарджик) внесе днес възражение срещу отказ на

...
Ръководството на Хебър (Пазарджик) внесе днес възражение срещу отказ на
Коментари Харесай

Наш футболен клуб с остро възражение по отказ за мярката 60/40

Ръководството на Хебър (Пазарджик) внесе през днешния ден несъгласие против отвод на Агенция по заетостта, Дирекция " Бюро по труда " – Пазарджик, с който клубът не е утвърден по продължението на мярката " 60/40 " (ПМС № 151/03.07.2020 г.). От Хебър желаят заслужено преразглеждане на проблема, който е характерен, тъй като се касае за сдружение с нестопанска цел, което не може да реализира комерсиална активност и да образува облага като функционалност от това.

" Считам, че отводът е незаконосъобразен и погрешен заради което Ви апелирам да отмените същия, да преразгледате още веднъж преписката и да одобрите ФК " ХЕБЪР 1918 " за погашение на средствата по реда на Постановление на Министерски съвет № 151/03.07.2020 година ", се споделя в подписаната от Председателя на УС на клуба Найден Шопов тъжба.

Тя е адресирана по подготвеност до шефа на Бюрото по труда в регионалния център Дочка Димкова. " В отхвърли са представени несъществуващи законови разпореждания, въз основа на които сте се пробвали да обосновете отхвърли от погашение на средства на ФК „ Хебър 1918 “. Това жестоко погазва законните ни права и може да се квалифицира като корист с власт.”, се споделя още във възражението. В него пунктуално и стимулирано шефът на Управата Найден Шопов сочи и останалите си съображения против решението на Бюрото по труда в Пазарджик.

" Марица " потърси за коментар шефът Дочка Димкова, която изясни, че фактически се касае за характерен проблем, който е леко настрана от стандарта.

" Именно заради тази причина препратихме първичното искане на ФК Хебър 1918 до специалистите ни в Агенцията по заетостта в столицата. Отказът действително е публикуван въз основата на тяхната резолюция. Все още не сме получили на книжен притежател жалбата на клуба и откакто това се случи ще се срещнем с претекстовете и ще ги разгледаме ", разяснява Димкова.

Като препъни камък по проблема тя цитира подаяние към клуба, поради което официално не е стигнало до чисто понижение на приходите с 20 %-та каквото е условието по Постановление на Министерски съвет № 151/03.07.2020 година ". От Хебър обаче изрично не одобряват тези доводи като настояват, че спадът на приходите в клуба е даже 30-40 %-та по отношение на миналогодишните.

Отвъд счетоводното жонглиране с числата, от Управата на клуба приканват за разглеждане на проблема всъщност, а не въз основата на буквоедството и запетайките. „ Ние аплайваме по тази мярка за поддръжка на ФРЗ(Фонд работа заплата), а не заради някакви прищявки. Тези средства бяха заложени като приходи в план-сметката на клуба за третото тримесечие и би трябвало да послужат за погашение на забавените хонорари на футболисти, които към този момент не са част от Хебър ", разясниха от " Бенковски " – 200.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР