Ръководството на ГЕРБ и парламентарната група реши по никакъв начин

...
Ръководството на ГЕРБ и парламентарната група реши по никакъв начин
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да подкрепи свалянето на имунитет, на който и да е от НС, докато тече съдебната реформа

Ръководството на ГЕРБ и парламентарната група реши по никакъв метод да не се съгласяват със събаряне на имунитети на народни представители в това Народно заседание, от която и да е парламентарна група, до момента в който текат разискванията и процеса по правосъдната промяна, в това число и конституционните промени. Това сподели на брифинг Даниел Митов.
Прочетете още
Днес СГП изпрати искане за събаряне на имунитета на депутата Делян Добрев за това, че в качеството си на министър на енергетиката е нанесъл вреди за НЕК за над 4 милиона лв..

Митов съобщи, че протичащото е извънредно показателно и удостоверява рецензията към прокуратурата, че държи " каузи на трупчета ", с цел да въздейства на политическите решения на избрани политици.

Делян Добрев от своя страна съобщи, че към момента няма импортирано искане за неговия имунитет. Той съобщи, че в случай че това се случи, би представлявало " принуда към политиците у нас ".

Обясни, че делото е формирано през 2013 година под натиска на премиера Пламен Орешарски, стояло " на трупчета " в продължение на девет години и е прекъснато с разпореждане през 2022 година

Томислав Дончев сподели, че това е опит да бъде осуетено и разрушено болшинството в Народно събрание, което е готово да организира правосъдна промяна.

" Това ще е систематично държание на нашата ПГ, към който и да е пожелан имунитет, до момента в който траят измененията в законодателството, в това число промени в Конституцията. Вече стартирахме диалози с другите парламентарни групи, надявайки се да намерим необятна поддръжка в Народното събрание ", сподели той.

Призова за полемика във връзка с т.нар " безконечен обвинен ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР