Ръководството на Европейската футболна асоциация (УЕФА) започва проверка под каква

...
Ръководството на Европейската футболна асоциация (УЕФА) започва проверка под каква
Коментари Харесай

УЕФА замрази връщането на руските отбори

Ръководството на Европейската футболна асоциация (УЕФА) стартира инспекция под каква форма може да допусне връщането на юношеските тимове от Русия до 17 години в шампионатите, откакто решението на Изпълкома от 26-и септември беше краткотрайно замразено. Това заяви първият вицепрезидент на УЕФА и началник на Шведския съюз на спортните организации Карл Ерик Нилсон.

Решението на УЕФА да отсрочи влизането в действие на завръщането на юношите от Русия е подбудено от митингите на няколко от водещите европейски футболни народи като Англия, Дания, Швеция. Съобразно това решение от 26-и предишния месец, мачовете на съветските младежки тимове до 17 години би трябвало да се организират без знаме на страната, химн, обичайни екипи на националните тимове и да се организират на неутрална територия.

" Като човек и като ръководител на национална организация по спорта, за мене е значимо в центъра на всяко решение да бъде предпазен интереса на децата да спортуват. Но обстановката с Русия не е нормална, става дума за Европа. Затова изпълнителният комитет на УЕФА стартира инспекция на метода, по който би трябвало да се случи това връщане на съветските футболни тимове до 17 години на терените. Трябва да се фокусираме върху основаването на безвредни условия за провеждането на тези мачове, както и за децата от другите страни, които ще се срещат с съветските ", съобщи още Нилсон, представен от пресслужбата на организацията, която оглавява.

Шведският вицепрезидент на УЕФА изрично се изрече в поддръжка на възбраната за професионални тимове и за такива на състезатели в по-горна възраст от Русия да бъдат позволени още веднъж. Англия, Украйна, Полша, Латвия, Битва, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Румъния са страните, които досега са излезли с безапелационна позиция, че няма да изпратят свои юноши в мачове с тези страни.

Според неназован неизвестен източник, УЕФА е пробвала да вкара съветските юноши и в европейските квалификации за Евро 2024 в тази възрастова група. Но телевизия Sky News заяви три дни след решението на изпълкома в Лимасол, че и доста от хората в самата УЕФА са срещу. И Александър Чеферин и поддръжниците му се пробват да тушират напрежението. Самият Чеферин е безапелационен, че съветските тимове няма да се върнат в интернационалните участия до момента в който не завърши войната в Украйна, стартирана от Русия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР