Ръководството на „Булгаргаз“ коментира изнесената по-рано информация за сключена сделка

...
Ръководството на „Булгаргаз“ коментира изнесената по-рано информация за сключена сделка
Коментари Харесай

„Булгаргаз“: Вътрешно разследване ще установи какви количества газ са продадени и от кого

Ръководството на „ Булгаргаз “ разяснява изнесената по-рано информация за подписана договорка за природен газ с Румъния. В ефира на „ Тази събота “ по бТВ някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров разгласи, че сдружението е продало 60 хиляди мегават часа природен газ на прилежащата ни страна, като времето сред предлагането и реализацията на договорката е по-малко от 3 секунди.

Настоящото управление на сдружението отговори на бТВ по отношение на въпросната договорка, че следва вътрешно следствие за това какви търгове са извършени и защо количество газ, както и от кого са предоставени процедурите.

Междувременно от новото управление на сдружение оповестиха в публично известие на страницата си, че предаване на документи, съдържаща настоящото положение и активността на сдружението, не се е състояло. „ Причината за това е, че към този момент освободеното управление, в последния си работен ден, е прекратило трудовите правни отношения на чиновници, заемащи управителни позиции, против парични компенсации в размер на повече от 170 хиляди лв. “, показват от новото управление.

От БЕХ разясниха, че ще ревизират изнесената информация в ефира на малкия екран. От енергийния холдинг обаче подчертаха, че такава информация не постъпва в действително време при тях и такава не се изисква, с цел да се подсигурява, че няма интервенция в оперативната работа на публичния снабдител на природен газ.

От БЕХ допълниха, че всички държавни сдружения подлежат на самостоятелен външен одит, а отчетът за работата на „ Булгаргаз “ към момента не е подготвен.

Екипът ни попита БЕХ и за компенсациите в общ размер на повече от 170 000 лв., които остарялото управление на „ Булгаргаз “ си е раздало преди да съобщи ръководство на новия съвет на шефовете.

Считано от 02.02.2022 година основни чиновници, отговарящи за оперативното ръководство на „ Булгаргаз “ ЕАД, са били с прекъснати трудови или служебни правни отношения.

От енергийният холдинг обявиха, че сходни дейности заплашват естествената оперативна активност на публичния снабдител на природен газ в страната, заради неналичието на всякаква информация за настоящото му положение, обвързвана с осъществяване на лицензионните действия, комерсиалните, правосъдните производства, както и договорни взаимоотношения с трети страни, финансово-икономически данни и други

„ Оставянето на едно обществено дружество без какъвто и да било управнически запас е индикация за целеустремен интерес от неустановяване на фактическото състояние на сдружението, както и индикация за неналичието от полагане на задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването и запазването на повереното сдружение на към този момент бившето управление. При по този начин създалите се условия „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД показва своята поддръжка към новото управление на „ Булгаргаз “ ЕАД “, показват от принципала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР