Ръководството на Българския футболен съюз отговори на декларацията на Левски,

...
Ръководството на Българския футболен съюз отговори на декларацията на Левски,
Коментари Харесай

БФС към Левски: Не прехвърляйте проблемите от болната на здравата глава

Ръководството на Българския футболен съюз отговори на декларацията на Левски, с която клубът изиска свикването на нов конгрес за избор на президент, като употребява за задачата притчата за хубавичко и болната глава.

„ Подобни обвинявания можем да окачествим само като комфортен метод за прекачване на проблемите от болната върху хубавичко глава “, гласи част от отговора на БФС.

Стадион „ Георги Аспарухов “ в продължение на години бе един от бастионите на Борислав Михайлов, защото точно някогашният му тим най-често издигаше неговата кандидатура за президентския пост. Собственикът - Наско Сираков, даже съобщи, че „ няма по какъв начин да изневери на 20-годишно другарство “, когато преди година пусна своя избор за Михайлов в битката му с Димитър Бербатов на конгреса.

Ето и цялата позиция на БФС по тематиката:

Ръководството на Българския футболен съюз показва възмущението си от днешната позиция на ПФК „ Левски “.

Категорично се противопоставяме на клюки и манипулативни внушения, лишени от всякаква конкретика. Подобни обвинявания можем да окачествим само като комфортен метод за прекачване на проблемите от болната върху хубавичко глава.
Футболните клубове няма по какъв начин да чакат федерацията да реши всичките им проблеми, били те спортно-технически, юридически или финансови.

Българският футболен съюз няма да разреши на който и да било клуб, без значение от името и историята му, да слага ултимативни и неаргументирани условия. ПФК „ Левски “ и експертните му ръководители би следвало да са наясно с процедурите, разказани в Устава на БФС, както и с неоспоримия факт, че „ омагьосаният кръг “ от правосъдни каузи и обжалвания не е по виновност на законно определеното управление на БФС, а тъкмо противоположното.

На Общото заседание преди половин година ПФК „ Левски “ гласоподава за приемането на дълготрайна тактика, която БФС извършва сполучливо, заради което одобряваме днешната позиция на клуба за неприемлива и даже недостойна ", написа БФС на своя уебсайт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР