Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че
Коментари Харесай

Шефът на СЗО: Най-лошото с коронавируса тепърва предсоти

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести, че най-лошото към момента следва по отношение на пандемията от ковид.

Това предизвестие идва в миг, в който редица страни по света започнаха да облекчават рестриктивните мерки, въведени поради пандемията, съобщи Асошиейтед прес, цитиранa от dariknews.bg. Ръководителят на СЗО не посочи за какво счита, че пандемията , заразила близо 2,5 милиона души по света и лишила живота на над 166 000 души, може да се утежни . Някои обаче обръщат внимание към бъдещо огромно разпространяване на болестта в Африка, където здравните системи са по-малко развити.

Шефът на СЗО напомни, че преди век испанският грип е лишил живота на 100 милиона души по света. " Но в този момент ние имаме технология, ние можем да избегнем сходно злополучие, ние можем да предотвратим този жанр рецесия ", сподели той. " В ярвайте ми. Най-лошото е към момента пред нас ", съобщи той. " Нека да предотвратим тази покруса . Това е вирус, който доста хора не престават към момента да не схващат ", предизвести той.

 

- По света инфектираните с ковид към този момент са повече от 2 милиона и 400 хиляди, в 193 страни по света. Около 545 хиляди души са съумели да преборят заболяването , оповестява Българска национална телевизия.

- За първи път заболеваемостта в Италия спада , регистрирани са и минимум смъртни случаи от седмица.

- Във Франция умрелите надвишиха 20 хиляди . До понеделник във Франция е имало 20 265 смъртни случая от вируса - 12 513 от тях в лечебни заведения и 7 752 в старешки домове.

- Отвъд океана - в Съединени американски щати продължава да има най-вече случаи на Коронавирус 19 - единствено за последните 24 часа повече от 1 400 души са умряли от ковид. Съобщава се за повече от 25 000 нови инфекции, съгласно университета Джонс Хопкинс, представен от БГНЕС. Според него, 1433 души са умряли от COVID-19 за последния ден, регистрирани са 25 240 нови случая. Общият брой на смъртните случаи в страната надвиши 42 000, повече от 784 000 души са били инфектирани с ковид в Съединени американски щати от началото на пандемията. Повече от 72 000 са се възстановили. Губернатори молиха към Белия дом и президента Тръмп да втвърди тона към жителите и да издаде по-строги заповеди за физическо разграничаване. Причина са всеобщите митинги против рестриктивните ограничения и настояванията за отваряне на редица бизнеси.

- 14 чиновници на Организация на обединените нации в Женева са инфектирани с новия ковид, причиняващ COVID-19, заяви формалният представител на централата в Женева на международната организация Алесандра Велучи. „ Към 20 април общо 14 чиновници на секретариата в Женева са дали позитивен тест за COVID-19 “, сподели тя. Отчетени са два случая на болестта измежду чиновниците на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване, Програмата на Организация на обединените нации за околната среда и Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида. Сред болните са и петима чиновници на секретариата на централата на Женева на Организация на обединените нации и няколко други звена. На 14 април Велучи осведоми репортерите, че като цяло 189 чиновници са се разболели в системата на Организация на обединените нации. Трима души са починали.

 

Вчера редица страни в Европа започнаха да облекчават някои от ограничаващите ограничения , които постановиха против разпространяването на ковид.

В Германия дребните магазини до 800 кв. метра получиха правото още веднъж да отворят порти.

В Словакия също могат да проработят дребните магазини, само че с повърхност до 400 кв.м.

В Норвегия през вчерашния ден трябваше да отворят детските градини, отстрани се и възбраната на жителите да отидат до вилите си. На 27 април в страната отварят гимназиите и университетите, както и салоните за хубост.

В Чехия също бе стартиран 5-етапен проект за анулация на рестрикциите, който ще се извършва до 8 юни. Първо да вземем за пример ще бъде позволено да отворят още веднъж откритите пазари, от вторник предходната седмица на чехите бе разрешено да пътуват до чужбина по работа или с цел да посетят родственици, при изискване, че при връщане преминат 14-дневна карантина.

В Пекин бяха отворени 73 съществени туристически обекта, в това число няколко сектора от Великата китайска стена , а Южна Корея  позволи провеждането на някои спортни надпревари, както отварянето на църквите.

 

Повече за вчерашното развиване на ковид може да прочетете тук.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР