Ръководителят на Световната здравна организация лично вярва, че пандемията Ковид-19

...
Ръководителят на Световната здравна организация лично вярва, че пандемията Ковид-19
Коментари Харесай

Дейли Мейл : Шефът на СЗО вярва, че Ковид е изпуснат от лаборатория в Ухан

Ръководителят на Световната здравна организация персонално има вяра, че пандемията Ковид-19 е почнала след приключване от китайска лаборатория, твърди почитан източник от държавното управление.

Докато обществено групата твърди, че „ всички хипотези остават на масата “ по отношение на произхода на Ковид-19, източникът сподели, че Тедрос Аданом Гебрейесус, общоприет шеф на Световната здравна организация (СЗО), неотдавна е доверил на върховен европейски политик, че най-вероятното пояснение е пагубен случай в лаборатория в Ухан, където инфекциите се разпространят за първи път в края на 2019 година, написа " Дейли мейл ".

Неделното издание на английския всекидневник за първи път разкри опасенията на западните разследващи служби по отношение на Института по вирусология в Ухан, където учените манипулираха коронавируси, взети от прилепи в пещери на близо 1000 благи - същите пещери, от които се допуска, че е произтекъл Ковид-19 - през април 2020 година Броят на смъртните случаи в международен мащаб от пандемията надвиши 18 милиона души.

Първоначално СЗО беше подложена на критика за нейния оправдателен метод към Китай във връзка с пандемията, както и за готовността да одобри митингите на Пекин, че изказванията за изпускане на вируса от лаборатория са просто „ доктрина на конспирацията “.

Въпреки това, при неналичието на безапелационни доказателства за „ зоонозно “ разпространяване – процесът, посредством който вирусът се предава от животни на хора – в този момент той заема по-неутрална социална позиция.

Д-р Тедрос осведоми още веднъж държавите-членки за пандемията този месец, като призна: „ Все още нямаме отговори от кое място е пристигнала или по какъв начин е навлязла в човешката популация.

„ Разбирането на произхода на вируса е доста значимо от научна позиция, с цел да се предотвратят бъдещи епидемии и пандемии.

„ Но морално, ние също го изискуем на всички, които са страдали и умряли, и техните фамилии. Колкото повече време лишава, толкоз по-трудно става. Трябва да ускорим дейностите си и да работим с възприятие за необходимост.

„ Всички хипотези би трябвало да останат на масата, до момента в който не разполагаме с доказателства, които ни разрешават да изключим избрани хипотези. Това прави още по-неотложно тази научна работа да бъде отделена от политиката. Начинът за попречване на политизацията е страните да споделят данни и проби с бистрота и без интервенция от страна на което и да е държавно управление. Единственият метод, по който тази научна работа може да напредне сполучливо, е с цялостно съдействие от всички страни, в това число Китай, където бяха обявени първите случаи на Ковид-19. “

Миналата година СЗО сътвори Научна консултативна група за произхода на новите патогени (Sago), с цел да очертае кои проучвания ще са нужни за идентифициране на произхода на SARS-CoV-2 – както Ковид-19 е научно прочут – и за „ основаване на световна рамка за проучване на произхода на зараждащи и наново появяващи се патогени “.

Китай гневно се съпротивляваше на първичното следствие от СЗО на огнището, което докара до извода, че вирусът SARS-CoV-2 евентуално се е предал на хората от прилеп посредством различен непостоянен тип.

Но откакто 14 страни, в това число Англия, Съединени американски щати и Австралия, разкритикуваха изводите като мощно компрометирани, доктор Тедрос призна минусите на отчета и подреди да стартира новия развой.

Правителството е възприело внимателен метод към разпределянето на виновността за Ковид-19– нещо, което скептиците приписват на страха от засегнатост към Пекин.

Американското разузнаване обаче сложи тайната лаборатория в Ухан в центъра на своя разбор.

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео твърди, че сътрудниците в института са се разболели от признаци, сходни на Ковид през есента на 2019 година - седмици преди паниката да бъде вдигната, и сподели, че като част от военни планове неговите учени са опитали с ковид от прилепи, доста сходен на този, който предизвиква Ковид.

Говорител на СЗО сподели: „ Д-р Тедрос непрекъснато споделя, че всички хипотези остават на масата, до момента в който учените не престават работата си. “, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР