Специализираният в технологиите за изкуствен интелект стартъп Anthropic отвори за

...
Специализираният в технологиите за изкуствен интелект стартъп Anthropic отвори за
Коментари Харесай

AI-чатботът Anthropic Claude бе пуснат в Европа – това е един от основните конкуренти на ChatGPT

Специализираният в технологиите за изкуствен интелект стартъп Anthropic отвори за европейските консуматори своя чатбот Claude и абонаментните за него услуги — в опит да усили броя на потребителите и приходите си, компанията реши да навлезе на пазара с по-строги регулации, в сравнение с в Съединените щати.

Основните софтуерни артикули на Anthropic към този момент се радват на известна известност във финансовия и хотелиерския бранш, споделиха от компанията, а в този момент се стремят да надградят този триумф. Нейните съществени сътрудници в региона на облачните калкулации — Amazon и Гугъл — ще оказват помощ на Anthropic да съблюдава строгите ограничавания за ръководство на данните в Европа, сподели Дарио Амодей, основен изпълнителен шеф на компанията.

Основана през 2021 година от някогашни чиновници на OpenAI, Anthropic се показва като разработчик на виновен и етичен AI. Подобно на доста други в промишлеността, компанията слага огромен акцент върху продажбата на услугите си на корпоративни клиенти. През май Anthropic показа корпоративния тарифен проект Team, само че ръководителят на компанията отхвърли да разяснява неговото търсене. В Европа цените ще бъдат сходни — тук стартъпът ще би трябвало да се конкурира с OpenAI и френския разработчик Mistral.

Anthropic ще би трябвало да се съобрази и с условията на признатия преди този момент Закон за ИИ. Той изисква от разработчиците да внедрят съответни регулации за киберсигурността, както и да разкрият някои детайлности по отношение на архитектурата и евентуалните закани, които AI моделите могат да съставляват. Механизмите за съблюдаване на законовите условия ще зависят от практиките за използване, които локалните регулатори ще употребяват, означи съоснователят на компанията Джак Кларк (Jack Clark).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР