Ръководителят на руската космическа агенция използва остър език, за да

...
Ръководителят на руската космическа агенция използва остър език, за да
Коментари Харесай

Шефът на Роскосмос нарече американците „задници”

Ръководителят на съветската галактическа организация употребява изострен език, с цел да подлага на критика чиновниците на Държавния департамент на Съединени американски щати, че не са загатнали Юрий Гагарин в поста, отбелязващ 60 години от историческия му полет в космоса, оповестяват медиите.

В понеделник Русия, водена от президента Владимир Путин, означи 60-годишнината от именития полет, който направи Гагарин първият човек, летят в орбита към Земята.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява във Facebook пост, отбелязвайки 60 години от полета, както и " софтуерния прогрес и интернационалното съдействие, които са улеснени от проучването на космоса ". В късата обява на съветски език не се загатва Гагарин, който даде на Съветския съюз огромна победа в галактическата конкуренция от ерата на Студената война против Съединени американски щати.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Днес се навършват 60 години от първия полет на човек в Космо...

" Задници. Суперсили не се държат по този метод ", написа ръководителят на „ Роскосмос” Дмитрий Рогозин в отговор в Tуитър в понеделник.

Рогозин е прочут с провокативни туитове и експанзивни изказвания.

През 2014 година Рогозин, тогава вицепремиер, отговарящ за космоса, отговори на западните наказания против Русия с туит, в което се предполагаше, че Съединени американски щати могат да изпратят астронавтите си в космоса " благодарение на батут ".

По това време Русия беше единствената страна, способна да транспортира екипажи до Международната галактическа станция (МКС).

" Батутът работи ", съобщи американският милиардер Илон Мъск през 2020 година, откакто компанията му SpaceX сполучливо изведе екипаж на МКС.

Полетът на Гагарин на 12 април 1961 година е траял 108 минути - времето, належащо за довеждане докрай на един цикъл към Земята. Двадесет и три дни по-късно Алън Шепърд стана първият американец в космоса. Полетът му на Freedom 7 на 5 май 1961 година е суборбитален.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР