Ръководителят на Организацията на обединените нации изрази сериозна загриженост по

...
Ръководителят на Организацията на обединените нации изрази сериозна загриженост по
Коментари Харесай

Гутериш е силно обезпокоен от условията на задържане на Базум

Ръководителят на Организацията на обединените народи изрази сериозна угриженост във връзка на наречените от него " плачевни " условия на задържане на нигерския водач Мохамед Базум и прикани за неговото освобождение.


Генералният секретар Антонио Гутериш осъди " плачевните условия на живот, при които, както се оповестява, живеят президентът Базум и фамилията му ", се споделя в изказване на Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

Си Ен Ен заяви, че Базум е държан в изолираност и е заставен да яде изсъхнал ориз и макарони от бунтовниците, които го смъкнаха от власт с прелом в края на предишния месец.

В поредност от текстови известия, които Базум изпрати на собствен другар, президентът съобщи, че е " лишен от всевъзможни човешки контакти от петък насам ", като никой не му доставя храна или медикаменти, заяви малкия екран.

Гутериш " още веднъж показва загрижеността си за здравето и сигурността на президента и неговото семейство и още веднъж приканва за незабавното му, абсолютно освобождение и възобновяване му като държавен глава ", се споделя в изказването на представителя на ръководителя на Организация на обединените нации. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР