Софийският градски съд заседава по делото срещу двамата полицаи, ескортирали

...
Софийският градски съд заседава по делото срещу двамата полицаи, ескортирали
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по делото срещу двамата полицаи, ескортирали Димитър Любенов на Околовръстното в София

Софийският градски съд заседава по делото против двамата служители на реда, ескортирали Димитър Любенов на Околовръстното шосе на София, планува се през днешния ден да бъдат разпитани очевидци. През юли предходната година съдът върна делото на прокуратурата, като се стимулира, че е позволено значително нарушаване, което води до ограничение правата на обвинените лица, оповестява Българска телеграфна агенция.

През май 2023 година прокуратурата даде на съда двамата служители на реда, станали известни след тежка злополука на Околовръстното шосе през септември година по-рано. При случая Любенов караше с висока скорост и след приложимост на неразрешени субстанции. Колата му удари различен автомобил, а при конфликта умря френска гражданка.

Любенов бе задържан, а след това стана ясно, че той е имал конвой от служители на реда, на които, по думите му, е платил 200 лв.. Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински.

Тогава Малински е упрекнат, че като служител на реда е взел 200 лв., с цел да не спре Любенов да кара, а също и не е съобщил за случая. Той ще дава отговор и за това, че откакто е видял злополуката, не е съобщил за нея в дежурната част и не е оказал помощ.

Гечева бе дадена на съд за длъжностно закононарушение и по тази причина, че не е оказала първа помощ при случая на Околовръстното шосе. Тя няма обвиняване за рушвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР