Ръководителят на мисията на ООН в Украйна за мониторинг на

...
Ръководителят на мисията на ООН в Украйна за мониторинг на
Коментари Харесай

Русия не допуска ООН до военнопленниците въпреки сигналите, че те са измъчвани

Ръководителят на задачата на Организация на обединените нации в Украйна за мониторинг на човешките права съобщи, че Русия не разрешава достъп до военнопленнициq и изрази паника на фона на доказателства, че някои от тях са били подложени на изтезания и малтретиране, заяви " Ройтерс " в петък.

" Руската федерация не дава достъп до военнопленници, държани на нейната територия или на територията, която е окупирала ", сподели Матилда Богнер на конференция в Женева.

" Това е още по-обезпокоително, защото ние сме документирали, че военнопленници, намиращи се под властта на Руската федерация и държани от въоръжените сили на Руската федерация или свързани с нея въоръжени групи, са били подложени на изтезания и малтретиране ", добави тя.

Русия отхвърля да е изтезавала военнопленници или да ги е подлагала на други форми на малтретиране. Тя твърди, че нейните сили в Украйна организират " специфична военна интервенция " за разоръжаване на страната и унищожаване на крайнодесни националисти, които съветската страна счита за опасност за личната си сигурност.

През август Москва заяви, че има намерение да провежда серия правосъдни каузи против военнопленници в Мариупол, където десетки украински бойци се предадоха по заповед на своето командване.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР