Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева се сблъска

...
Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева се сблъска
Коментари Харесай

Сериозни критики към Кристалина Георгиева, че помага на Лукашенко

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева се сблъска със съществени рецензии поради дейностите си във връзка с Беларус. Георгиева деблокира 650 милиарда $ от запасите на МВФ за битка с следствията от ковид, а от тези пари 1 милиарда $ са за Беларус.

Именно това обаче не беше добре посрещнато, тъй като значително хора смятат, че по този начин МВФ оказва помощ на Александър Лукашенко и то тъкмо когато режимът на диктатора очевидно разрешава на беларуски жители свободно да минават западната граница на страната в опит да се спасят в Европа.
 МВФ: Минск ще получи към един милиард $ МВФ: Минск ще получи към един милиард $
Беларус ще получи от Международния валутен фонд (МВФ) финансова помощ равна на сумата от един милиард $. Това ще стане вследствие...

Говорителка на МВФ опита да смекчи рецензиите, като сподели, че " по сходство на другите страни, членуващи в МВФ, на Беларус се поставя дял от СПТ според неговата квота ". Този автоматизъм обаче не е наложителен, тъй като преди няколко дни МВФ замрази полагаемите се на Афганистан милиарди долари заради " липса на изясненост у интернационалната общественост по отношение на признаването на държавно управление " на талибаните. Възникна съмнение, че МВФ ползва двоен критерий към репресивните режими, написа в. " Сега ".

Кристалина Георгиева изясни, че " отпуснатите стредства са забележителна инжекция в рамото на света, в случай че бъдат употребявани рационално, и са неповторима опция за битка с тази невиждана рецесия ". Но съгласно пазарния анализатор Тимъти Аш, представен от " Политико ", това е " извънредно злепоставяне на МВФ и основни западни акционери ". " За поддръжка на отвратителни режими ли са предопределени СПТ? ", попита той.

Според Светлана Тихановска, която беше противник с тези пари от МВФ, режимът в Беларус ще може да финансира репресиите си.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР