Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че е

...
Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че е
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Фокусирана съм върху глобалните предизвикателства |

Ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че е изцяло фокусирана върху световните провокации. Коментара си тя направи в малко изявление за Ройтерс след решението, че резервира поста си. Във вторник фондът ѝ гласоподава доверие след абсурда с класацията Doing Biusiness на Световната банка, за която се твърдеше, че Георгиева е оказвала напън в интерес на Китай.

" Имаме проблеми, с които да се борим, и се нуждаем от мощната позиция на институцията, с цел да служим на членовете си ", споделя Георгиева.

Ройтерс отбелязва, че тя е първият приближаващ от разрастваща се страна началник на фонда. 

Попитана дали скандалът е навредил на МВФ, Георгиева акцентира, че проблемите с данните са свързани с отчетите на Световната банка Doing Business, а не с МВФ. Тя декларира, че има " безусловно цялостно доверие " в интегритета на данните и проучванията на МВФ.

МВФ разполага със постоянен надзор върху всички данни и мощна вътрешна система, ориентирана към отбрана на лицата, подаващи сигнали за нередности, допълва Георгиева и декларира, че ще работи със чиновниците за подсилване на доверието във Фонда и обезпечаване на задоволително пространство за всяко противоречие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР