Ръководителят на Хамас Исмаил Хания заяви, че палестинската въоръжена групировка

...
Ръководителят на Хамас Исмаил Хания заяви, че палестинската въоръжена групировка
Коментари Харесай

Хамас и Израел близо до споразумение

Ръководителят на Хамас Исмаил Хания съобщи, че палестинската въоръжена формация е покрай съглашение за помирение с Израел, предадоха медиите. Катарски медиатори се пробват да договорят договорка сред Израел и Хамас за замяна на 50 заложници против тридневно преустановяване на огъня, което би помогнало за доставките на незабавна помощ за цивилните в Газа. Пред телевизия " Ал-Джазира " представител удостовери, че договорката ще включва няколкодневно помирение, филантропична помощ и замяна на заложници против палестински пандизчии от израелските затвори.
Междувременно представителят на йеменските бунтовници хуси Мохамед Али ал Хуси разкри по кое време би било допустимо да се приказва за отвлечения от тях в неделя в Червено море транспортен съд " Галакси Лийдър ". Това излиза наяве от обява в близката до хусите организация YТA, съобщи Българска телеграфна агенция.
" Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, медикаменти и храна, тогава ще могат да приказват за израелския транспортен съд ", съобщи в мрежата Екс Ал Хуси. " Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в сходство с правилото на взаимност ", добави той. Корабът и 25-членния му екипаж, измежду които са и двама български капитани, са в йеменското пристанище Худейда.
Светът осъди отвличането на товарния транспортен съд.
" Превземането на моторния транспортен съд " Галакси Лийдър " от хусите в Червено море е жестоко нарушаване на интернационалното право ", съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.
" Следим със съществено безпокойствие известията ", означи представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
Според първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел случаят е " различен обезпокоителен знак за риск от разпространяване на спора в целия район ". Той акцентира, че основаването на самостоятелна палестинска страна е най-хубавият метод да се обезпечена сигурността на Израел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР